08.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava je opět blíže baráži! Remízu v Prostějove zachraňovala ve třetí minutě nastavení

Foto: fcvysocina.cz
Prostějov – Už to vypadalo, že jeden z adeptů na postup do nejvyšší soutěže – tým jihlavské Vysočiny – schytá druhou venkovní porážku v řadě. Favorit prohrával na půdě Prostějova od 40. minuty, když Vošahlík proměnil pokutový kop. Moravané své hubené vedení dlouho hájili, nakonec ale o něj v posledních vteřinách střetnutí přišli. Obrovskou hrubku předvedl nepozorný brankář Le Giang, který hostům "věnoval" srovnání.
40' Vošahlík (pen)
90' Šulc
45' Vošahlík
39' Petr
57' Šulc
79' Jawo
Sestavy
P. Le Giang – Pernackyj (66. Pančochář), Schuster, Janíček, Slaninka – Píchal (75. Žikol), Polák, Vošahlík, Lutonský – Koudelka (89. Zapletal) – Kroupa.
Na lavičce: Mucha, Fládr, Šteigl, Ševčík
Trenér: Oldřich Machala
Veselý – Petr (78. Šefčík), Tijani, Chlumecký, F. Novotný – Vaculík, Machuča (68. Jawo) – Javůrek (46. Vedral), Šulc, Zoubele – Jiří Klíma.
Na lavičce: Vejmola, Pavlík, Šumský
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Vojkovský – Kotík, Lakomý • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 1024

Komentář

Prostějov se favorita utkání nezalekl a byl to on, kdo si vypracoval první dobrou příležitost. Slaninka odcentroval z levé strany a na malém vápně hlavičkoval špatně bráněný Karel Kroupa, zamířil však pouze doprostřed branky. Dobrý střelecký pokus zpoza pokutového území měl na svědomí domácí Pernackyj, míč ve vzduchu zaplaval, ale stejně jako v předchozím případě mířil do pozic, kde stál připravený Veselý.

Hanáci následně dostali možnost největší. Střelu z přímého kopu totiž zastavil Jakub Petr rukou a domácí kopali penaltu. Míč si na puntík postavil Jan Vošahlík a uklidil ho k pravé tyči, zatímco Veselý skákal na opačnou stranu. V závěru poločasu měl Prostějov ještě jednu dobrou příležitost. Koudelka našel v pokutovém území Kroupu, jenž pálil z první, ale pokus mu moc nesedl a hostující gólman balon vyrazil.

Atraktivní a ofenzivní podívaná pokračovala i po přestávce. Jan Koudelka utekl po levé straně, vyhnul se skluzu Vaculíka a z úhlu zakončoval k bližší tyči, tu si ovšem brankář Veselý pohlídal. V 55. minutě přišla doposud největší šance Vysočiny. Vaculík rozehrál rohový kop na hlavu Lukáše Zoubeleho, který těsně minul spojnici břevna a tyče! Hned o minutu později neproměnil další tutovku Filip Vedral, jenž zblízka trefil pouze bránícího hráče Hanáků.

Jihlava v poslední desetiminutovce stupňovala tlak, ale své šance nevyužívala. Zoubele šikovně vysunul Jiřího Klímu. Ten běžel sám na Le Gianga, na poslední chvíli se ovšem vrátil Vošahlík a ve sprintu protihráči vypíchl balon. O minutu později ostře pálil Lukáš Vaculík a rozvlnil síť, avšak pouze z boku.

Hosté se zaměřovali především na útočnou fázi a Prostějov toho málem využil. Hned ve dvou se totiž řítili Hanáci na osamoceného brankáře Veselého, ale ten zariskoval, vyběhl daleko od šestnáctky a míč čistě odebral domácímu hráči! To se nakonec ukázalo jako velmi důležitá situace, Jihlava totiž v poslední minutě nastavení dokázala srovnat. A byl to gól, jaký se vidí málokdy. Le Giang lapil přihrávku Šulce a chystal se rozehrávat. Položil si balon na zem, ale zůstal za ním právě Pavel Šulc, jehož si brankář Prostějova nevšiml. Záložník Vysočiny jednoduše získal míč a dopravil ho do prázdné branky. Zajistil tak Jihlavě kuriózním způsobem alespoň bod za remízu 1:1.