12.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava remizovala ve šlágru kola s Českými Budějovicemi 1:1

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – O postup mezi českou fotbalovou elitu usilující Jihlava přivítala v duelu 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY již jistého vítěze soutěže – českobudějovické Dynamo. To šlo zásluhou svého kanonýra Ledeckého na konci úvodní čtvrthodiny do vedení, domácí Vaculík se však krátce před pauzou postaral o srovnání. Vysočina měla po změně stran více ze hry, Zoubele však trefil pouze tyč a další šance zlikvidoval pozorný brankář Křížek.
45' Vaculík
15' Ledecký
bez karet
90' Novák
90' Provod
Sestavy
Vejmola – Vedral, Tijani, Chlumecký, F. Novotný – Šulc, Vaculík – Petr (60. Preisler), Zoubele, Javůrek (77. Šefčík) – Jiří Klíma (80. Jawo).
Na lavičce: Veselý, Machuča, Šumský, Klobása
Trenér: Radim Kučera
Křížek – Řezáč, Fišl, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek (81. Brandner) – Martan (60. Wermke), Havelka (87. L. Havel), Provod – Ledecký.
Na lavičce: Staněk, Grajciar, Kladrubský, Táborský
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Orel – Vitner, Vaňkát • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 960

Komentář

Ačkoliv Dynamo mělo postup jistý už před zápasem, byli to hosté, kteří otevřeli skóre. Provod z autového vhazování našel rozběhnutého Davida Ledeckého, jenž se dostal do samostatného úniku, který proměnil. Vybíhajícího Vejmolu zkušeně přeloboval. Jihlava následně byla aktivnější, ale Pavla Šulce z dobré pozice vychytal Křížek.

V samotném závěru první půle se ovšem Vysočina vyrovnání dočkala. Lukáš Vaculík dostal přihrávku od Šulce a svůj třístý zápas za Vysočinu oslavil gólem. Vypálil přesně k tyči a do šaten se šlo za stavu 1:1.

Aktivní Pavel Šulc rozdával přihrávky i po přestávce, jeho práci tentokrát mohl zužitkovat Lukáš Zoubele. Ten z levé strany trefil jen vzdálenější tyčku. Další příležitost spálil Jiří Klíma, který po odvráceném centru Vaculíka vypálil jen těsně vedle brankové konstrukce.

Gólem neskončil ani rohový kop. Martin Chlumecký se protlačil k hlavičce, Křížek si však připsal dobrý zákrok. Jihlava tak pouze remizovala s Českými Budějovicemi a ještě si nezajistila jistotu baráže, je k ní ale velmi blízko, jelikož dvě kola před koncem drží šestibodový náskok na čtvrtý Hradec Králové.