12.05.2019 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf se s Prostějovem rozešel bez branek

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Poměrně nezáživný průběh mělo střetnutí 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Varnsdorfem a Prostějovem. To nenabídlo pětistovce přihlížejících žádný gólový moment, a tak si oba celky rozdělily po bodu. Největší příležitosti se zrodily v závěrečné čtvrthodině, pokusy domácího Schöna i hostujícího Lutonského však skončily vedle brány.
bez branek
bez branek
37' Kodeš
4' Zhykol
33' Machynek
62' Sus
Sestavy
Porcal – Zbrožek, Kouřil, M. Kubista, Heppner – Kodeš, Bláha – Rudnytskyy (77. Barac), Kocourek, Dordić (82. Rudzan) – Ondráček (72. Schön).
Na lavičce: Samoel, Novák, Zezula, Richter
Trenér: David Oulehla
Mucha – Slaninka, Sus, Schuster, Machynek – Lutonský, Janíček (72. Pančochář), Pernackyj (59. Vošahlík), Žikol (65. Fládr), Koudelka – A. Ševčík.
Na lavičce: Le Giang, Zapletal, Šteigl
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Adámková – Antoníček, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 505

Komentář

První poločas mezi Varnsdorfem a Prostějovem velkou podívanou divákům nepřinesl, byť zástupci obou mužstev vlétli do zápasu s velkým nasazením. Míč se přeléval ze strany na stranu a rychlá hra s řadou soubojů přinesla první žlutou kartu hned ve třetí minutě zápasu. Tu obdržel za faul na polovině hřiště Žikol. Domácí celek FK Varnsdorf si během prvních pětačtyřiceti minut nedokázal vytvořit gólovou situaci. Většina akcí končila na hranici pokutového území, neboť si hráči nedokázali dát finální přihrávku. Ta vždy skončila na kopačkách soupeře a následoval rychlý přechod protivníka.

A když Prostějov ustál zhruba pětiminutový tlak domácích doprovázený několika centry a ofsajdem, byl to Ševčík, který se rychlým protiútokem a důrazem dostal přes dva obránce. Následný přízemní centr ale skončil s tečí mimo hrací plochu. A když se neujala ani přízemní střela Kouřila, ani pád Kocourka v pokutovém území, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu druhé půle byl aktivnější Varnsdorf. Hned v 49. minutě zahrával standardní situaci Kouřil. Jeho střela ale letěla přímo na střed brány, kde byl připravený Mucha. Hostující trenér Oldřich Machala proto sáhl v 59. a 64. minutě k prvním střídáním, aby oživil hru. Ještě před druhým střídáním se ale Varnsdorf po střele Kocourka dožadoval ruky v pokutovém území, marně.

Největší šanci domácích měl na svědomí Schön, který v těžké situaci po centru z pravé strany jen těsně minul. A tak mohl rozhodnout na druhé straně Lutonský. Ten se z rychlého protiútoku dostal za domácí obranu a střelou levou nohou jen o centimetry minul Porcalovu svatyni. Body se tak na severu Čech dělily. Varnsdorf zůstává v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY šestý, Prostějov jedenáctý.

Ohlasy trenérů

David Oulehla (FK Varnsdorf): „Hosté měli skvělou organizaci hry. Nám se nepovedl první poločas. Neměli jsme přesnost na kopačkách, vzadu nám to propadávalo v přechodové hře. V druhé půli jsme byli více na míči, ale „něco“ nám chybí ve finální fázi. Místo abychom si něco připravili na dva tři doteky, tak to tam posíláme z první. Remíza je ale spravedlivá, bereme každý bod. Mrzí mě to hlavně kvůli fanouškům, protože jsme jim na jaře moc radosti doma neudělali. Uděláme všechno pro to, abychom v posledních dvou kolech získali maximální počet bodů.“

Oldřich Machala (1.SK Prostějov): „Jeli jsme do Varnsdorfu s pokorou. Domácí mají dobré mužstvo, ale chtěli jsme soupeře překvapit. Odehráli jsme slušný zápas, možná jsme měli více šancí, ale bod je dobrý, spravedlivý. Sezónu chceme dohrát, získat ještě nějaký bod a umístit se výš v tabulce.“