12.05.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec přehrál v bitvě tabulkových sousedů Ústí 2:0, na baráž ztrácí opět dva body

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Fotbalisté Hradce Králové porazili tabulkového souseda z Ústí nad Labem 2:0 a dotáhli se zpět o dva body na třetí Brno. O výsledku střetnutí dvou soupeřů, kteří měli před utkáním shodně 46 bodů, rozhodli svými zásahy již v úvodní dvacetiminutovce Vlkanova s Šípkem. Arma dohrávala od 75. minuty bez svého kapitána Peterky, který za svůj zákrok na Kateřiňáka vyfasoval červenou kartu.
14' Vlkanova (pen)
19' Šípek
bez branek
78' Leibl
47' Matějka
78' Peterka
Sestavy
Vízek – Urma, Kateřiňák (87. Soukeník), Zorvan, Vlkanova – Šípek (46. Firbacher), Durdević (56. M. Černý), Leibl, J. Pokorný – Finěk, Jukl.
Na lavičce: Ottmar, Mahr, Ptáček, Da Silva
Trenér: Zdenko Frťala
Lindr – Janso, Brak, Pimpara, D. Richter (69. Šup) – J. Peterka, D. Procházka, Miskovič (62. M. Bílek), Strada – R. Dvořák (46. Prošek), Matějka.
Na lavičce: Tvrdoň, Krátký, Šimeček, Valenta
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 649

Komentář

První minuty zápasu příliš nebezpečných situací nepřinesly, což se změnilo už po čtvrthodině hry. To se totiž chvilku po nebezpečné střele Zorvana dostal do příležitosti Vlkanova, který však byl faulován ex-hradeckým brankářem Lindrem a s následně nařízeným pokutovým kopem si už Adam Vlkanova dokázal poradit úspěšně! 

To však nebylo vše. Trvalo to jen pět minut, než vystřelil z vápna Kateřiňák, což hostující brankář vyřešil vyražením balonu. Rychle však udělal krok směrem k brance nehlídaný Jakub Šípek a bylo to tak rázem o dvě trefy.

Arma pak zabrala a snažila se vehementně snížit, největší příležitosti však kryl domácí brankář Patrik Vízek, jenž mezi hradeckými třemi tyčemi nahradil jinak stálici Východočechů Radima Ottmara. 

A tak se i začátek druhé poloviny zápasu nesl ve stejném světle, dopředu se snažil jak domácí tým, tak i hostující, který byl ve finální fázi nejprve nebezpečnější. Matějku v asi největší příležitosti však dokázal vychytat opět Vízek. Veškeré naděje Severočechů pak ukončil jejich kapitán Peterka, který se po tvrdém zákroku na domácího Kateřiňáka nechal vyloučit. 

V posledních minutách se ještě dvakrát blýskl domácí mladík Firbacher, jenž nejprve v brejkové příležitosti pěkně nahrál na Zorvana, který se prosadit nedokázal, a o chvíli později zase radost domácímu hráči zkazil brankář Lindr, jenž dokázal na hranici malého vápna dostat míč nadvakrát do své moci. 

Ústečtí nicméně odcházeli ze hřiště zklamáni, zatímco Hradečtí do posledních dvou kol udrželi ještě reálnou naději na posun v tabulce ze čtvrtého na třetí barážové místo.