18.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Táborsko není zachráněné, doma podlehlo Sokolovu gólem Vávry

Foto: fksokolov.cz
Tábor - Fotbalisté Táborska ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohráli na domácím hřišti se Sokolovem 0:1. Jedinou branku vstřelil ve 36. minutě Vávra. Táborsko tak je stále namočené v boji o záchranu. V příštím kole sestoupí dva kluby z trojice Žižkov, Táborsko a Znojmo.
bez branek
36' Vávra
bez karet
bez karet
Sestavy
Šiman – Navrátil, Hasil (79. De Almeida), Březina, Šandera – M. Kučera, P. Pilík (79. Ch. Frýdek), Valenta, Ad. Čermák – Musiol, Pfeifer (46. Kopřiva).
Na lavičce: Zadražil, Ngimbi, Zárybnický, Vandas
Trenér: Karel Musil
Belaň – Beránek (68. Dan. Novák), Stropek, Mejdr, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. – A. Čihák, Glaser, Štípek – Liener (58. Voleský), Vávra (83. Hlavatý).
Na lavičce: Dvořák I., Mišůn, Holek, Ruml
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Matějček – Myška, Melichar • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 750

Komentář

Sokolov byl v úvodu aktivnější a vypracoval si možnost několika rohových kopů, z nich ovšem ohrožení domácí branky nepřišlo. Fotbal dlouho žádné šance nenabízel, až před koncem první půle přišla tutovka, kterou proměnili Západočeši. Hosté pěkně vykombinovali útočnou akci na volného Stanislava Vávru, jenž zblízka překonal brankáře Šimana. Střeleckou pozici na srovnání si vypracoval domácí Valenta, z otočky ale vysoko přestřelil.

Po přestávce převzalo aktivitu Táborsko. Jihočeši ovšem selhávali v předfinální fázi i v koncovce. Když měli možnost standardní situace těsně za hranicí pokutového území, ani se k zakončení nedostali. Neujala se ani hlavička domácího hráče po rohovém kopu, dobrý zákrok předvedl gólman Belaň.

Táborsko tlačilo až do závěrečného hvizdu, ale ze srovnání se nakonec neradovalo. Ještě jedna šance Jihočechů přišla po dobrém centru do šestnáctky, ale balon skončil těsně nad břevnem. Sokolov se tak po výhře 1:0 zachránil, naopak Táborsko si situaci zkomplikovalo. V tabulce zůstává patnácté se stejným bodovým ziskem jako čtrnácté Znojmo, avšak Žižkov se po výhře nad Vlašimí dotáhl na tuto dvojici na jediný bod.