18.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Budějovice porazily i Varnsdorf a doma zvítězily podeváté v řadě

Foto: dynamocb.cz
České Budějovice - Jistě postupující Dynamo v předposledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hostilo Varnsdorf a potvrdilo vynikající domácí formu. Díky gólům Provoda a Kladrubského z penalty si v prvním poločase vypracovalo náskok 2:0. Ve druhém na konečných 3:0 zvýšil Havel.
10' Provod
43' Kladrubský (pen)
90' Havel
bez branek
66' Čavoš
bez karet
Sestavy
Staněk – L. Havel, P. Novák, Kladrubský, Helešic – Čavoš, Javorek (46. Táborský), Havelka – Provod, Martan (72. Brandner), Ledecký (63. Grajciar).
Na lavičce: Křížek, Fišl, Řezáč, Wermke
Trenér: David Horejš
Porcal – Heppner, Bláha, Dordić (80. Kim), M. Richter – Ondráček, Barac (56. Schön), M. Kubista, Rudnytskyy – Kocourek (71. L. Novák), Kouřil.
Na lavičce: Samoel, Rudzan, Rybář, Zezula
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Petřík – Blažej, Kubr • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 1561

Komentář

Varnsdorf herně nezačal na jihočeské půdě vůbec špatně, hned ve druhé minutě ohrozil brankáře Staňka, který musel krýt střelu po centru mířící mezi nohy. Domácí se dostávali do útoku s obtížemi, ale hned jejich první pořádná šance skončila gólem! Lukáš Provod si naběhl na pas do úniku a zkušeně přeloboval Porcala – 1:0.

Dynamo bylo po vstřelené brance aktivnější, často střílelo, míče však končily velmi vysoko nad brankou. Další příležitosti přišly až v závěru poločasu, Provod si naskakoval na centr, který propadl Porcalovi, ale hlavičkovat do odkryté branky nakonec nedokázal. Ovšem o minutu později hosté faulovali v pokutovém území kapitána domácích Kladrubského. Sám Jiří Kladrubský si postavil balon na puntík a vypálil po zemi k pravé tyči, gólman Severočechů skákal na opačnou stranu.

České Budějovice mohly navýšit vedení hned po přestávce, jenže skluzující Ledecký na míč před prázdnou brankou těsně nedosáhl. Hosté si vypracovali několik náznaků šancí, avšak Dordićovu střelu zblízka Staněk vyrazil a neujala se ani akce unikajícího Schöna, ten byl totiž v ofsajdu.

Domácí si už závěr utkání pohlídali. K ničemu Severočechy nepustili a v nastavení ještě přidali třetí trefu. V závaru ve vápně se dostal k balonu Lukáš Havel a vystřihl výtečné nůžky, kterými nedal Porcalovi šanci! České Budějovice tak dokázaly v posledním domácím zápase sezóny zvítězit, Varnsdorf porazily 3:0, a po utkání jihočeští fotbalisté přebrali trofej a medaile za vítězství ve FOTUNA:NÁRODNÍ LIZE.