18.05.2019 | Daniel Král | Zápas

Brno rozstřílelo Třinec a je druhým týmem, který si zajistil baráž

Foto: fczbrno.cz/Martin Tajč
Brno – Ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si Zbrojovka definitivně zajistila účast v baráži o nejvyšší soutěž díky výhře 5:0 nad Třincem. V prvním poločase zajistili vedení Moravanům Magera s Pachlopníkem, definitivní pojistku přidal ve druhém poločase dvěma zásahy Šumbera, na kterého v závěru navázal ještě Bariš.
32' Magera
44' Pachlopník
74' Šumbera
81' Šumbera
85' Bariš
bez branek
bez karet
60' Bedecs
Sestavy
Floder – Sukup, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (83. Bartolomeu), Bariš, Růsek, Šumbera – Pachlopník (52. Přichystal) – Magera (76. O. Vintr).
Na lavičce: Halouska, Kotula, Pavlík, Vraštil
Trenér: Pavel Šustr
Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Janoščín – R. Vaněk I., Samiec – Omasta (65. Buchvaldek), Weber (71. Arroyo), Janošík (83. Cienciala) – Dedič.
Na lavičce: Paleček, Kušnír, Hapal, Schwendt
Trenér: Tomáš Jakus
Rozhodčí: Cieslar – Pochylý, Lakomý • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 3523

Komentář

Zbrojovka si dnes výhrou při současném zaváhání Hradce již definitivně mohla zajistit baráž, v úvodu jejího domácího utkání s Třincem však byli aktivnější hosté. Jen se štěstím Brno přežilo úvodní tečovanou střelu Webera, svým pohybem také několikrát zatopil zadákům Zbrojovky Janošík.

Po odehraných deseti minutách se domácí konečně dostali do tempa a pokusům Štepanovského, Pachlopníka a Bariše mnoho k úvodní brance nechybělo. Tlak Brna se stupňoval a v 31. minutě se domácí fanoušci konečně dočkali. Bariš našel centrem hlavu Kryštůfka, ten posunul míč na malé vápno Lukáši Magerovi a brněnský kanonýr měl již úlohu snadnou - 1:0

Ještě před změnou stran propukla Srbská v radost ještě jednou. Růsek vyzval k průniku Ondřeje Pachlopníka a ten svým obstřelem nedal Adamuškovi šanci.

Druhá půle probíhala v o poznání nižším tempu - hosté se v její úvodní čtvrthodině ještě snažili s výsledkem něco udělat, po hodině hry však již rezignovali a do šancí se znovu začalo dostávat Brno. Proti Štepanovskému ještě Adamuška dokázal včas zasáhnout, na hlavičku Šimona Šumbery po milimetrovém centru Přichytala byl však již krátký a Brno vedlo již o tři branky.

Šimon Šumbera se proti svému bývalému zaměstnavateli prosadil chvíli na to i podruhé, když mu míč ukázkově posadil na hlavu střídající Přichystal. Na konečných 5:0 ještě v závěru upravil taktéž hlavou Damián Bariš a Zbrojovka se tak díky zaváhání Hradce v Pardubicích již může začít chystat na baráž o ligu.