18.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Chrudim se díky bezbrankové remíze v Prostějově zachránila

Foto: Karel Dvořák
Prostějov – Už jistě zachráněný Prostějov hostil Chrudim, která si v předposledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mohla svou příslušnost definitivně uhájit. Bezbranková remíza nakonec nováčkovi stačila k udržení. Ve hře o záchranu zůstávají Znojmo, Žižkov a Táborsko.
bez branek
bez branek
70' Slaninka
90' Mrázek
Sestavy
P. Le Giang – Slaninka, Schuster, Polák, Machynek – Janíček, Vošahlík (75. A. Ševčík), Lutonský, Koudelka – Žikol (60. Zapletal), Kroupa.
Na lavičce: Mucha, Pernackyj, Fládr, Pančochář, Šteigl
Trenér: Oldřich Machala
Mrázek – Hlavsa, Rendla, Řezníček, Vencl – Dostálek, Kesner, Sixta, Froněk (86. Mastík) – Ujec (64. Čáp), Rybička (89. Langr).
Na lavičce: Zíma, Drahoš, Kraják
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Berka – Leška, Váňa • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 420

Komentář

Prostějov v prvním poločase kombinoval více a brankovou příležitost si vypracoval už v 10. minutě. Na centr z rohového kopu si naskakoval špatně hlídaný Vošahlík, jen těsně na balon nedosáhl! Ve 34. minutě napřáhl k ráně z dvaceti metrů Žikol, míč měl bohužel pro něj opačnou faleš a skončil metr vedle pravé tyče.

Vzápětí zahrozili také hosté, kteří vyrazili do rychlého brejku. Froněk utekl po levé straně a přihrával do pokutového území, odkud málem poslal balon do vlastní sítě obránce Schuster! Naštěstí pro domácí míč nakonec doskákal těsně vedle brankové konstrukce, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Šance byly k vidění i po přestávce, góly však nikoliv. Hrozili domácí i hosté. Slaninka se prezentoval pěknou střelou z voleje, zamířil mezi tři tyče, ale s pokusem si poradil gólman Mrázek. Na druhé straně také z dálky pálil Roman Čáp, tečovaná střela skončila jen nad břevnem.

Závěr utkání nabídl skutečně strhující podívanou. Kroupa sklepl dlouhý nákop Le Gianga Ševčíkovi pěkně do běhu, byla z toho pouze sražená střela na rohový kop. Po centru z rohu byl však faulován Schuster a domácí kopali penaltu. Kapitán Kroupa chtěl vypálit pod břevno, jenže branku Chrudimi přestřelil!

Hosté následně střídali a nově příchozí Mastík byl po minutě na hřišti faulován v pokutovém území, penaltu zahrávala také Chrudim! Avšak také tato příležitost zůstala nevyužita, Le Giang výtečně vystihl směr střely Ondřeje Vencla a skvělým zákrokem zachránil Prostějov od inkasování.

Hanáci ještě mohli rozseknout duel ve svůj prospěch v nastavení, Lutonský pálil tvrdě z dobré pozice, ale zamířil jen doprostřed branky, kde stál připravený Mrázek. Diváci se tak gólu nedočkali a oba týmy berou za bezbrankovou remízu po bodu.