25.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Dynamo se rozloučilo s FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU výhrou v Třinci

Foto: dynamocb.cz
Třinec - Už jistý postupující z Českých Budějovic zavítal v posledním kole do dalekého Třince. Dlouhá cesta nebyla na hráčích Dynama vůbec znát, Jihočeši totiž už v poločase vedli 2:0. Vedení ještě navýšili, ale Třinec se nevzdal a vstřelil dva góly. Slezanům to však na body nestačilo, padli 2:3.
82' Arroyo
87' Gáč
17' Řezáč
26' Ledecký
64' Martan
bez karet
bez karet
Sestavy
Adamuška – Ilko, Gáč, Kušnír, Janoščín – R. Vaněk I., Samiec – Omasta (55. Hapal), Weber (46. Arroyo), Janošík – Dedič (74. Nieslanik).
Na lavičce: Paleček, Lupták, Demjan, Schwendt
Trenér: Tomáš Jakus
Křížek – Řezáč, P. Novák, Fišl, Helešic – Javorek (82. L. Havel), Havelka – Brandner (68. Grajciar), Táborský (58. Martan), Provod – Ledecký.
Na lavičce: Staněk
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Hrubeš - Melichar, Hock • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 200

Komentář

Rychlé vedení Dynama zajistil v 17. minutě Michal Řezáč. Ten si našel centr z levé strany a uklidil balon do sítě. Slezané mohli rychle srovnat, Omasta přihrál volnému Janošíkovi, jehož střelu do odkryté branky zastavil jeden z obránců. České Budějovice byly produktivní a využily svou druhou velkou šanci. David Ledecký vyrazil za dlouhou přihrávkou, byl u balonu dříve než brankář Adamuška, a práci už měl jednoduchou. Po zemi dopravil míč do prázdné domácí svatyně. Dobrou třineckou šanci si vypracovali Janoščín, jeho povedenou ránu zpoza šestnáctky k pravé tyči Křížek musel vytěsnit na rohový kop.

Po přestávce Dynamo ještě navýšilo své vedení. Ladislav Martan se dostal k balonu v pokutovém území, zorientoval se nejlépe a střelou z otočky překonal Adamušku. Domácí se ovšem za téměř rozhodnutého stavu nevzdali. Luis Arroyo si naběhl na přihrávku na osu hřiště a v tísni dvou protihráčů zakončil do černého. V 88. minutě už to bylo jen o gól, po závaru ve vápně vypálil David Gáč, Křížek na míč nedosáhl. Slezané už však vyrovnat nestihli a končí v tabulce desátí, České Budějovice stvrdily postup výhrou v posledním kole.