29.05.2019 | Kryštof Severa | Zápas

Brno otočilo třemi góly barážový duel s Příbramí, ligista zachraňoval v závěru remízu

Foto: fkpribram.cz
Brno – Atraktivní barážové střetnutí mezi Brnem a Příbramí vítěze nepoznalo. Do utkání sice vstoupili lépe hosté, kteří vedli v moravské metropoli po jedenácti minutách už o dvě branky, Zbrojovka ale nesložila zbraně a dokázala třemi góly výsledek otočit ve svůj prospěch. Domácí však nakonec neslavili, krátce před vypršením základní hrací doby vyrovnal na konečných 3:3 střídající Keita. Odveta je na programu v neděli.
19' Magera
40' Šumbera
66' Magera
6' Matoušek
11' Kodr
89' Keita
26' Sukup
33' Magera
48' Bariš
41' Rezek
70' Soldát
90' Nový
Sestavy
Floder – Sukup, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (81. Bartolomeu), Bariš, Růsek (84. O. Vintr), Šumbera – Magera, Michal Škoda (73. Přichystal).
Na lavičce: Halouska, Pavlík, Vraštil, Zikl
Trenér: Pavel Šustr
Kočí – Nový, Kodr, Tregler, Antwi – Soldát, Květ (81. Keita), Matoušek (90. Chaluš), Voltr (46. Polidar), Rezek – Fantiš.
Na lavičce: Švenger, Skácel, Hlúpik, Průcha
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Berka – Kříž, Vaňkát – Zelinka • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 8523

Komentář

Zbrojovka měla skutečně hororový start do zápasu. Již v šesté minutě se na hranici vápna uvolnil ke střele Jan Matoušek a zamířil přesně. Floder byl v tomto případě bez šance. O pět minut později to se Zbrojovkou vypadalo ještě hůř. Nového centr z volného kopu našel Marka Kodra, jenž poslal míč do branky Brna podruhé. 

Zbrojovka se nevzdala a odměnou jí bylo snížení. Pár minut po gólu Kodra se míč dostal na útočnou polovinu Brna. Centr Škody našel neomylně hlavu Lukáše Magery, jenž rozjásal brněnské tribuny poprvé.

Příbram si mohla vzápětí vzít dvoubrankové vedení zpět na svoji stranu. Rezek ve vápně přistrčil míč Soldátovi, jehož střelu excelentním zákrokem zastavil Floder. Trest pro Příbram přišel v závěrečných minutách první půle. Po neúspěšném volném kopu vrátil míč do vápna Antonín Růsek, a ačkoliv míč letěl na Škodu, který byl s největší pravděpodobností faulován, tak skončil u Šimona Šumbery, jenž napodruhé dostal patičkou míč do sítě. 

Krátce před hvizdem, který ukončil první půli, se ke střele dostal ještě Jan Rezek, ale jeho střela z úctyhodné vzdálenosti skončila těsně vedle. Poločasový výsledek tak ukazoval nerozhodné skóre 2:2. 

Druhou půli začala aktivněji Příbram, která si dokázala vypracovat dvě zapeklité šance. Nejprve z volného kopu ohrozil Flodera Rezek, ale brněnský brankář si s nepříjemným pokusem poradil. O chvíli později nebezpečně pálil Nový, ale i jeho pokus zastavil gólman Brna. 

Záhy přišel pro hosty trest. Volný kop z pravé strany zahrál Eismann, který naservíroval míč přímo na hlavu Lukáše Magery a ten se i podruhé v zápase nemýlil. 

Příbram mohla hned záhy srovnat, když se ke střele dostal Rezek, ale naštěstí pro Brno těsně minul bránu Flodera. Na druhé straně se mohl po čtyřech minutách na hřišti prosadit Jakub Přichystal, ale jeho brejk skončil střelou těsně vedle. 

Vedení domácím vydrželo do 89. minuty. Po chybě Brna ve středu pole prchl po levé straně Matoušek, poslal míč před branku na Ibrahima Keitu, který měl již jednoduchý úkol. Závěrečné minuty už branku ani větší šanci nepřinesly a oba celky se tak rozešly nerozhodně. 

Odveta je v Příbrami na programu v neděli, hrát se bude od 18:30 hodin.