02.06.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Karviná uhrála v Jihlavě potřebnou remízu, Vysočina do FORTUNA:LIGY nepostupuje

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Vysočina začala tak, jak potřebovala. Už ve 14. minutě se trefil Lukáš Zoubele a za stavu 1:0 by postupovali domácí, Jihlava totiž venku padla 1:2. Ve druhém poločase měl další šanci Zoubele, ale neuspěl a o chvíli později dokázala Karviná vstřelit klíčový gól. Stav 1:1 poté udržela až do závěrečného hvizdu a zůstává v nejvyšší soutěži, Vysočina si i příští rok zahraje FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU.
14' Zoubele
70' Faško
55' Klíma
60' Vejmola
71' Šulc
90' Vaculík
90' Breda
(po utkání) Tijani
2' Pastornický
28' Bukata
49' Krivák
82' Smrž
90' Dramé
90' Wágner
Sestavy
Vejmola – P. Breda, Chlumecký, Tijani, F. Novotný – Vaculík (78. Jawo), Šulc – Petr (73. Preisler), Zoubele, Javůrek (85. Vedral) – Jiří Klíma.
Na lavičce: Veselý, Tlustý, Machuča, Šefčík
Trenér: Radim Kučera
Pastornický – Putyera, Krivák, Rundić, Čolić – Bukata (60. Faško), Smrž – Lingr (87. Dramé), Budínský, Guba (65. Ba Loua) – Wágner.
Na lavičce: Ciupa, Galuška, Suchan, Wala
Trenér: František Straka
Rozhodčí: Nenadál - Kubr, Flimmel • Diváci: 3150

Komentář

Jihlava začala duel velmi aktivně a už ve třetí minutě rozehrával přímý kop těsně za šestnáctkou Lukáš Vaculík. Napřáhl ke střele, avšak zamířil jen kousek nad břevno. Ve 14. minutě už se domácí radovali. Jiří Klíma naservíroval míč na střed Lukáši Zoubelemu, jenž napřáhl k ráně z první z osmnácti metrů a vypálil přesně k levé tyči, Pastornický se jen ohlédl.

Karviná se postupem času osmělovala a její příležitosti přišly v závěru prvního poločasu. Ondřej Lingr vystřelil zpoza pokutového území jen těsně vedle brankové konstrukce a vzápětí hlavičkoval Tomáš Wágner, Vejmola se natáhl a vytěsnil jeho pokus na tyč!

Vysočina mohla přidat druhou trefu po přestávce z dalšího přímého kopu, tentokrát pálil Jan Javůrek, těsně minul. Neujala se ani střela Zoubeleho z dobré pozice, gólman Pastornický míč nohou vyrazil na břevno.

V 70. minutě přišel klíčový moment zápasu, Karviná totiž vsítila potřebný gól. Ba Loua utekl po pravé straně a naservíroval balon nabíhajícímu Michalu Faškovi, který z první uklidil míč k pravé tyči, Vejmola se natahoval marně.

V nervózním závěru utkání bylo k vidění šest žlutých karet, další šance už však nikoliv. Hosté udrželi potřebnou remízu 1:1 a FORTUNA:LIGU si zahrají i příští sezónu. Jihlava tedy nepostoupila a bude hrát nadále FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU.