28.07.2019 | Jan Prošek | Zápas

Varnsdorf remizoval. Přišel o vedení s Třincem a v posledních minutách zachraňoval remízu

Foto: sklisen.com
Varnsdorf remizoval ve 2. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Třincem na domácí půdě 2:2. Severočeši vedli v poločase 1:0, ale nakonec si oba týmy body rozdělily.
38' Rudnytskyy
83' Micovčák
50' Kubala
71' Omasta
63' Richter
90' Bláha
72' Vaněk
89' Kubala
Sestavy
Samoel – M. Richter, Heppner, Bláha, D. Breda (58. Ondráček) – Kazda, Barac (67. Rudzan), Micovčák, M. Kubista – Rudnytskyy (72. Schön), Kocourek.
Na lavičce: Vaňák, Finěk, Novák, Šimon
Trenér: David Oulehla
Adamuška – Machalík, R. Vaněk I., Janoščín, Arroyo (63. Janošík) – Valenta (89. Wojnar), Kubala, Bedecs, Hlúpik – Omasta, Gáč.
Na lavičce: Chmiel, Cienciala, Kušnír, Samiec, Nieslanik
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Hanousek - Myška, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 895

Komentář

Diváci na varnsdorfském stadionu na první výraznější šanci čekali poměrně dlouho. Ve 37. minutě se na pravé straně uvolnil Pavlo Rudnytskyy. Odcentroval do pokutového území, kde byl Ondřej Kocourek. Jeho zakončení bylo gólu blízko, míč se ale odrazil od břevna třinecké branky.

Toto zaváhání nemuselo domácí příliš mrzet, neboť z následné šance po rohovém kopu přízemní střelou poslal balon do brány Pavlo Rudnytskyy. V samotném závěru poločasu měl šanci hostující Třinec, Valentovu střelu z dobré pozice vykopl na brankové čáře stojící Richter. Po prvním poločase vedl Varnsdorf 1:0.

Z kraje druhého poločasu dokázal Třinec vyrovnat, bleskový protiútok zakončoval přesnou střelou po zemi Filip Kubala. V 54. minutě se mohl Třinec dostat do vedení, jenže po centru Hlúpika trefil Valenta jen obránce.

Hosté pokračovali v aktivní hře, Valenta ovšem trefil břevno. Dvacet minut před koncem to Třineckým už vyšlo a šli do vedení. Tomáš Omasta po centru Richarda Vaňka prostřelil tvrdou ránou brankáře. Náskok hostujícího celku netrval dlouho, za tři minuty srovnal z pokutového území zakončující Erik Micovčák.

V prvním kole bodoval jak Varnsdorf, tak Třinec a body do tabulky si připsala obě mužstva i ve druhém kole za remízu 2:2.