26.07.2019 | Kryštof Severa | Zápas

Brno nevyhrálo ani ve druhém zápase sezony, s Pardubicemi remizovalo 1:1

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Brno – Jeden z aspirantů na postup do nejvyšší soutěže Zbrojovka Brno nezvítězila ani ve druhém utkání sezony. Po předchozí remíze ve Vlašimi si Zbrojovka tentokrát rozdělila po bodu doma s Pardubicemi. Domácí Zbrojovku poslal do vedení zkraje zápasu Magera, ale ještě v průběhu prvního poločasu vyrovnal na konečných 1:1 Kohút.
6' Magera (pen)
17' Kohút
69' Vintr
66' Hlavatý
Sestavy
Floder – Sukup, Šural, Kryštůfek, Eismann – Přichystal (40. Zikl), Šumbera, Mach (58. Bariš), Fousek (66. O. Vintr) – Růsek, Magera.
Na lavičce: Halouska, Kotula, Pavlík, Bartolomeu
Trenér: Pavel Šustr
Letáček – Prosek, Čelůstka, Toml, Pfeifer (90+1. Mužík) – Černý (76. Zifčák), Šejvl, Jeřábek, Hlavatý – Solil, Kohút (84. Sokol).
Na lavičce: Šmíd, Čihák, Lee, Park
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Denev – Hájek, Dohnálek • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 3520

Komentář

Domácí měli do první půle raketový vstup. Brněnský Šumbera vybojoval v šesté minutě pokutový kop a Zbrojovka měla velkou šanci na otevření skóre. Exekuci pokutového kopu vzal na sebe Lukáš Magera a nedal Letáčkovi šanci.

Zbrojovka pokračovala v aktivitě, ale její útočné snahy si cestu k větší šanci nenašly. Naopak hosté dokázali skórovat ze své první větší příležitosti. Po odvráceném centru se míč dostal k Michalu Kohútovi, jehož pokus z levé strany obletěl Flodera a rozvlnil síť domácí branky.

Brno inkasovaný gól opařil a na sníženou aktivitu domácích reagoval trenér Pavel Šustr výměnou Přichystala za Zikla. To sice „flintě“ pomohlo, ale stejně to byly Pardubice, které mohly v posledních vteřinách zásluhou Černého slavit vedení. Hostující hráč ale na míč nedosáhl. Poločas tak skončil nerozhodně 1:1.

Druhou část zahájila Zbrojovka beze změn v sestavě, taktéž k tomu přistoupily i Pardubice. Na domácích byla znát touha po vstřelení branky, ale vrcholem jejich snažení byla jen střela Eismanna, který o dva metry netrefil branku. A také hlavička Růska, jenž z dobré šance poslal míč jen do prostoru, kde operoval Letáček.

Na druhé straně se do šance hnala dvojice Kohút – Hlavatý, ale střela druhého jmenovaného orazítkovala pouze břevno. Zbrojovka se v závěrečných minutách jala tlaku a Letáček měl ve svém vápně co dělat. Několik nepříjemných centrů dokázala defenzíva hostí eliminovat a střely z dálky domácí vměstnat mezi tři tyče nedokázali.

Hostujícím fanouškům patrně nejvíce zatrnulo ve chvíli, kdy se míč ve vápně zřejmě zastavil o ruku jednoho z pardubických hráčů. Píšťalka rozhodčího Deneva však zůstala němou. V závěru zápasu se ke střele odhodlal Zikl, ale trefil jen náruč Letáčka. Zbrojovka se tak podruhé v řadě rozešla se svým soupeřem smírně, naopak Pardubice po předchozí výhře nad Žižkovem získaly cenný bod.