28.07.2019 | Michal Chadim | Zápas

Otáhal vychytal Vyšehradu domácí vítězství nad Ústím nad Labem

Foto: slavojvysehrad.cz
Praha - V rámci 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítali na svém stadionu Evžena Rošického fotbalisté Vyšehradu hráče Ústí nad Labem, kteří byli v utkání aktivnější a domácí hráče herně přehrávali. Během utkání si vytvořili několik šancí, které na rozdíl od domácích neproměnili. Ti dokázali hostujícího gólmana Tvrdoně překonat hned čtyřikrát, díky čemu zvítězili v utkání 4:1.
27' Verner
66' Vejvar
90' Verner (pen)
90' Čvančara
82' Peterka
19' Verner
68' Drozda
85' Otáhal
90' Čvančara
18' Pimpara
25' Strada
90' Tvrdoň
Sestavy
Otáhal – Pardubský, Švejdík, Drozda, V. Mareš – Veselý (60. Čvančara), Drobílek, Brejcha, Verner, Vejvar (73. Žežulka) – Pouček (71. Rataj).
Na lavičce: Dočekal, Freit, Gebert, Kozel
Trenér: Roman Veselý
Tvrdoň – Strada, Brak, Pimpara, Písačka – J. Peterka, M. Bílek (60. Drame), Valenta (66. Matějka), Krátký (76. Jirkovský), D. Richter – Bassey.
Na lavičce: Plachý, Jakubov, Vlček, Kolařík
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Ardeleanu - Hurych, Matoušek • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 658

Komentář

Utkání mezi Vyšehradem a Ústím nad Labem nám začalo v poklidném tempu. Hrálo se převážně ve středu hřiště a k vidění byly nepřesnosti v přihrávkách na obou stranách. Více ze hry měli domácí hráči, kteří dokázali podržet míč, k zakončení se ale nedostali. Do první větší akce se paradoxně dostali hosté, když poslal Švejdík Otáhalovi malou domů tak nešťastně, že domácí gólman měl co dělat, aby míč před Basseyem odkopnul aspoň na rohový kop.

Hosté se po rozpačitém úvodu osmělili a začali být postupem času aktivnější. Největší problémy domácí obraně dělal stále nigerijský útočník v barvách ústecké Army, který v osmé minutě po ideální přihrávce ze středu hrací plochy jen těsně minul bližší levou tyč domácí brány.

Ústí bylo i nadále hodně nebezpečné, drželo míč, ale přes dobře bránící obranu Vyšehradu se do větší šance nedostalo. Když už se hosté dostali ke střele, která směřovala mezi tři tyče, tak domácí hráče podržel výborným zákrokem Otáhal. Naopak domácím fotbalistům vyšla v prvním poločase jedna kombinační akce, po které vznikl v pokutovém území Army menší závar. Míč se dostal k Miroslavovi Vernerovi, a ten střelou z první uklidil míč pod horní tyč hostující brány. 

Druhá polovina začala aktivně z obou stran. Nejprve se do velké šance dostal hostující Richter, kterému zabránil vstřelenému gólu jeden z obránců domácích. Hned vzápětí mohl přidat druhý gól v utkání Verner, který ze standardní situace nebezpečně zatočil míč do levého horního rohu branky. Tvrdoň měl co dělat, aby míč vytáhnul mimo svou bránu.

Jeden z klíčových okamžiků druhého poločasu nastal na přelomu sedmdesáté minuty, kdy nejprve potrestal druhým gólem utkání chybu obrany Ústí Jan Vejvar, který proměnil svůj samostatný průnik střelou k pravé tyči. O minutu později mohli hosté snížit zásluhou Krátkého, který ale nabídnutou šanci z pokutového kopu proti Otáhalovi nevyužil. Domácí gólman vystihnul směr a míč do brány skvělým zákrokem nepustil.

Ústí dál pokračovalo ve své herní převaze, stále se ale trápilo v koncovce. Když už se dostali jeho hráči k zakončení, tak si s jejími pokusy opět poradila domácí hvězda v bráně. Jediný, kdo dokázal vyšehradského gólmana překonat byl pohotovou střelou ústecký Jan Peterka. Hosté v posledních minutách vrhli své síly k vyrovnání, ale k tomu se už nedostali. Naopak domácí dvěma góly Tomáše Čvančary a Miroslava Vernera z penalty upravili konečný stav na 4:1 pro Vyšehrad.