03.08.2019 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň proti Hradci třikrát srovnala a zůstává neporažena!

Foto: sklisen.com
Brno - Líšeň, nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, po remíze a výhře znovu nepoznal hořkost porážky. Proti Hradci Králové, jenž stále čeká na první vítězství, sice třikrát prohrával, ale vždy dokázal srovnat. Vyprodanou tribunu v Líšni rozjásal naposledy v 86. minutě Marek Vintr, který vyrovnal na konečných 3:3.
9' Hladík
48' Hladík
86' Vintr
4' Šípek
27' Vlkanova
69' Frýdek
38' Bednář
52' Jeřábek
81' Krška
36' Šípek
54' Prekop
61' Kopečný
75' Vlkanova
Sestavy
Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bednář – Ad. Čermák – Reteno (64. Vintr), Málek (76. Fila), Minařík (69. Rolinek), Krška – T. Machálek, Hladík.
Na lavičce: Leznar, Minarčik, Suchý, Kříž
Trenér: Miloslav Machálek
Vízek – Kopečný, Zbrožek, Martinec, Urma – Jukl, Ch. Frýdek (87. M. Černý), Šípek (74. D. Procházka), Vlkanova, Djurdević (64. Kvída) – Prekop.
Na lavičce: Ottmar, Soukeník, Doležal, Firbacher
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Berka - Novák, Ratajová • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1572

Komentář

Do brněnské Líšně přijel jeden z favoritů na postup do první ligy Hradec Králové. Úvod se hostům uvedl znamenitě. Běžela čtvrtá minuta, Vlkanova byl ve vápně nedovoleně zastaven gólmanem Šustrem, rozhodčí hru ponechal ve výhodě a Jakub Šípek zakončil do prázdné brány. Votrokům vydrželo vedení pouze pět minut. Brněnský Jan Hladík přespurtoval celou hostující obranu, dostal se až k brankáři Vízkovi, kterého drobným dloubákem překonal a vyrovnal na 1:1.

Brňané byli od té doby aktivnější a herně i lepší. Velkou šanci měl Bednář, jehož rána pořádně protáhla brankáře Vízka. Ten by byl pravděpodobně překonán z následné akce, jenže Tomáš Machálek z deseti metrů netrefil prázdnou bránu. A tak zákonitě udeřilo na druhé straně, Adam Vlkanova si pohrál se čtyřmi hráči, vyčkal na nejvhodnější moment a prostřelil z hranice malého vápna gólmana Šustra. Moravané se snažili do konce poločasu vyrovnat, střelecky se chtěl ukázat Reteno, toho Vízek dvakrát v řadě vychytal. Líšeň byla v prvním poločase lepší, ale Hradec v zakončení trpělivější a zkušenější a díky tomu vedl po prvním poločase 2:1. 

Úvod druhé části hry patřil Hradci, jenže neproměnil dvě tutovky a z pravidla nedáš – dostaneš tentokrát do puntíku, vytěžila Líšeň. Ve 48. minutě si stáhl míč na pravou nohu kanonýr Brna Jan Hladík a utěšenou pumelicí vymetl všechny pavučiny v hradecké svatyni – 2:2. Líšeň zažívala euforii, vyprodaný stánek sledoval parádní představení obou mužstev. Zkrátka reklamu na fotbal. 

Běžela 69. minuta a Hradec Králové měl k dispozici standardku. Z dvaceti metrů se opřel do míče Christian Frýdek a krásnou střelou ze standardky nedal Šustrovi šanci. Brňany ani tento direkt nezlomil. Svěřenci kouče Machálka si plni odhodlání šli za vyrovnáním a dočkali se v 86. minutě. Krška vysunul do brejku střídajícího Marka Vintra, který si se svou šanci poradil parádně – 3:3. Urodila se tak zasloužená remíza, kterou nezměnily ani šance obou týmů v hektickém závěru. 

Líšeň tak po třech kolech zůstává neporažená a ba co víc, má s osmi brankami nejlepší útok v lize. Hradec Králové má na kontě pouze dva body za dvě remízy.