04.08.2019 | Karel Jedlička | Zápas

Dukla v souboji pražských rivalů porazila Žižkov 2:0

Foto: fkdukla.cz
Praha - Fotbalisté Dukly v malém pražském derby s Žižkovem zvítězili ve 3. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:0. O první gól zápasu se postaral v prvním poločase krásnou ranou ze standardní situace domácí Gonzáles. Ve druhém poločase měl velkou šanci na snížení Batioja, ale přestřelil. Na druhé straně proměnil penaltu Tetour. Dukla po úvodní prohře s Třincem podruhé vyhrála, Žižkov venku podruhé prohrál a v tabulce má tři body.
21' González
74' Tetour (pen)
bez branek
19' Douděra
28' Chlumecký
44' Urbanec
73' Březina
Sestavy
M. Hruška – Chlumecký, Piroch, D. Souček – Douděra (62. Ayong), Doumbia, Daniel Tetour, Preisler – Lu. Holík, P. González (83. Krunert), Hadaščok (71. Kovaľ).
Na lavičce: Rada, Jakab, Kozma, Ullman
Trenér: Roman Skuhravý
Švenger – Řezáč (86. Petrlák), Březina, Opluštil, Tusjak – Urbanec (73. Guti), Gil, Batioja, Cabadaj, Bazal – Egidio (62. Halgoš).
Na lavičce: Soukup, Maksić, Antl, Súkenník
Trenér: Zdeněk Hašek
Rozhodčí: Adámková - Poživil, Matoušek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 1227

Komentář

První derby Dukly se Žižkovem od jara 2012 bylo celkem jasnou záležitostí favorita. Hosté se dlouho nemohli dostat na dostřel, naopak jejich brankář Milan Švenger vyrážel Gonzálezovu ránu z úhlu i dobře umístěný pokus Preislera na zadní tyč. Skóre otevřel ve 21. minutě nádhernou trefou Pablo González. Preisler mu přiťukl z přímého kopu patičkou a Španěl z 30 metrů vymetl kolem statické zdi šibenici.

Až ve 38. minutě zahrozila Viktorka, Gilova hlavička z malého vápna mířila nad břevno. V nastavení naopak nedotáhl brejk čtyř na dva po Douděrově přihrávce Hadaščok.

Hosté po přestávce vyrovnali hru, přesto opět hrozili více fotbalisté z Julisky, kterým vyhovovala hra na rychlé kontry. Tři minuty po pauze neprostřelil pozorného Milana Švengera zblízka González po důvtipné narážečce. Vyrovnat mohl naopak Batioja, jenže po zasekávačce vysoko překopl domácí bránu.

Rozhodnutí přinesla 74. minuta. Střídajícího Kovaľa zezadu podrazil Březina a z penalty šoupl míč po zemi k tyči do protipohybu Daniel Tetour. Dukla už si první domácí vítězství od 15. března, kdy porazila Karvinou, vzít nenechala.