11.08.2019 | Jiří Paýr | Zápas

Nováček z Líšně drží neporazitelnost, vyhrál na hřišti Vlašimi

Foto: SK Líšeň
Vlašim - Fotbalisté Vlašimi prohráli ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma s Líšní 1:2. Dlouho přitom platil remízový stav, oba týmy se prosadily chvíli před pauzou. Hosty poslal do vedení Machálek, ale záhy odpověděl domácí Dias. O výhře hostů rozhodl těsně před koncem Vintr. Líšeň zůstává ve druhé nejvyšší soutěži neporažená.
41' Dias
37' Machálek
88' Vintr
55' Breda
65' Svoboda
87' Skopec
84' Rolinek
89' Vintr
Sestavy
Řehák – P. Breda, Broukal, J. Štochl, P. Pilík (89. Šabanov) – Janda, Skopec, Blecha (58. Jelínek), Svoboda – Dias (71. Plachý), Fotr.
Na lavičce: Bačkovský, Kadlec, Diamé
Trenér: Václav Hradecký
Šustr – Bednář, Hlavica, Kříž (46. Málek), Minařík (76. Rolinek) – Ad. Čermák, Jeřábek, Zikl (46. M. Vintr), Hladík – Reteno Elekana, T. Machálek.
Na lavičce: Vítek, Suchý, Fila
Trenér: Robert Kafka
Rozhodčí: Denev - Paták, Hájek • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 742

Komentář

Vlašim nezahájila utkání proti nováčkovi soutěže špatně. Po pěti minutách o sobě dal vědět útočník Fotr, ale jeho střele chyběla razance. O poznání lépe si domácí vedli ve 13. minutě. Ponechanou výhodu málem využil Václav Svoboda, ale sám před Šustrem selhal a nechal vyniknout brankáře hostujícího mužstva. I další šance patřily Vlašimi, ale Fotr trefil pouze obránce. Hosté o sobě dali výrazněji vědět po pětadvaceti minutách hry. Dva nebezpečné pokusy však změnu skóre nepřinesly. Ve třicáté minutě mohl skórovat Machálek, ale na Řeháka nevyzrál.

Opticky vyrovnané utkání nabízelo více šancí domácím, ale ty zůstávaly nevyužité. Míč do sítě nedokázal v další šanci dostat Fotr a po něm ani Blecha, jehož ránu do prázdné branky zablokoval obránce. Snad největší šanci domácích spálil Oskar Fotr, když měl na malém vápně odkrytou branku, ale snad díky zásahu obránce míč branku přeletěl. Svých šancí mohli domácí hodně litovat o pár vteřin později. Míč si za vápnem navedl Tomáš Machálek a krásnou střelou poslal hosty do vedení. To ovšem nebylo vše z prvního poločasu. Jak je vše jednoduché ukázal svým spoluhráčům Lucas Dias, který vypálil a jeho tečovaná rána zapadla do sítě - 1:1.

Druhý poločas zahájili domácí opět velkou šancí, ale Filip Blecha mířil těsně vedle. Hosté odpověděli ranou Minaříka, která lízla tyč domácí svatyně. Na druhé straně v další velké šanci neuspěl Fotr. Domácí se snažili hrát více směrem dopředu a hosté dokázali být svými kontry velmi nebezpeční. Vlašim se o tom přesvědčila v 71. minutě, kdy Machálek hlavou netrefil prázdnou branku. Když vše vypadalo na remízové utkání, tak přišla 88. minuta. Domácí nedokázali odehrát míč ze svého vápna, dokonale toho využil Marek Vintr a rozpoutal vlnu euforie na straně Líšně.