10.08.2019 | Adam Kodet | Zápas

Duel Prostějova s Pardubicemi gól nenabídl

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Prostějov – Bez branek skončilo utkání 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, v němž se střetly týmy Prostějova a Pardubic. Bojovný duel nabídl celou řadu tvrdých soubojů, jeden z nich odskákal domácí Lutonský tržnou ranou v obličeji, vinou které zápas nedohrál. Východočeši díky remíze uhájili svou letošní neporazitelnost a jsou na druhém místě tabulky, Hanáci naopak bodovali po dvou porážkách v řadě a jsou dvanáctí.
bez branek
bez branek
17' Rolinc
52' Koudelka
28' Jeřábek
38' Pfeifer
75' Solil
78' Toml
Sestavy
Bréda – Kotouč, Janíček (83. Střeštík), Schuster – Koudelka, Pašek, Biolek, Lutonský (77. Pernackyj), Zapletal – Rolinc, Píchal (65. Šteigl).
Na lavičce: Mucha, Kiška, Dittmer, Korovikov
Trenér: Oldřich Machala
Letáček – Prosek, T. Čelůstka, Toml, Šejvl – Pfeifer (55. Mužík), Jeřábek, Solil, Hlavatý (90. Zifčák), Kohút (83. Sokol) – P. Černý.
Na lavičce: Šmíd, Čihák, Kovář, Lee
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Rozhodčí: Hocek – Kříž, Mojžíš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 768

Komentář

Prostějovští se v úvodních třech kolech prosadili pouze dvakrát a ve třetím domácím utkání sezóny to hodlali změnit. Pardubice však letos ještě nepoznaly hořkost porážky, duel těchto dvou celků tedy sliboval zajímavou podívanou. Bohužel realita byla jiná. První polovina úvodního poločasu přinesla namísto fotbalové krásy spíše množství nepřesností, chyb, zmařených přihrávek či pokažených centrů. Světlou výjimkou byl náběh Rolince, který na poslední chvíli zastavil včasným vyběhnutím brankář Letáček.

Iniciativu v první půli převzali spíše Východočeši, kteří měli míč na kopačkách častěji a navíc v nebezpečné blízkosti branky Hanáků. Ač s ním ale mnohdy kombinovali až ve vápně a vybojovali i několik rohových kopů, k ničemu, co by mohlo ohrozit Brédu v brance Prostějova, to nevedlo. Jedinou akcí, která stojí za zmínku, je pokus aktivního Solila, kterému obránci domácích poskytli až příliš mnoho prostoru. Solil vyslal na branku technickou střelu, která prosvištěla těsně vedle horního růžku Brédovy svatyně.

Do druhé půlky vstoupili Hanáci výrazně aktivněji, když ihned po úvodním výkopu vystrašil Letáčka hlavičkou Kotouč. Několik minut poté si modro-bílí vypracovali největší šanci zápasu. Píchal vyhrál souboj v hloubi pokutového území, míč předložil Rolincovi, po jehož zásahu se kulatý hrací předmět téměř došoural až za čáru. Letáček balón s obtížemi odpálil, ale přímo na nohu dobíhajícího Koudelky, který v ideální pozici zklamal a napálil míč jen do hostujícího gólmana.

V druhé půlce poločasu se hra odehrávala opět spíše ve středu hřiště, kde si oba soupeři předávali míč jako horký brambor a nikomu se nechtělo útočit. Na konci zápasu byl pak hodně vidět hostující Solil. Ten nejprve po stříleném centru poslal míč pouze do tyče, poté se prezentoval několika tvrdými a nevybíravými zákroky. Po jednom z nich dokonce domácí Lutonský s krvavým šrámem v obličeji musel ze zápasu odstoupit. Konec utkání se opět nesl v duchu neúspěšných nákopů a ostrých soubojů, oba brankáři ale mohli zůstat v klidu. Oba celky si tedy po bezbrankové remíze body dělily. Pardubice se mohou radovat z bodu z venkovního zápasu, Prostějov opět prohloubil svou střeleckou nemohoucnost.