09.08.2019 | Daniel Kinc | Zápas

Divoký zápas mezi Brnem a Ústím nabídl čtyři góly a dvě červené karty. Zbrojovka nakonec bere jen bod

Foto: fczbrno.cz
Brno - Kdo čekal nudný duel 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ten se spletl. Utkání mezi Zbrojovkou Brno a Ústím nad Labem přineslo zejména divoký úvod a závěr. Domácí rychle prohrávali, ale dokázali záhy srovnat a v závěru zápasu, který neustále nabízel šanci za šancí, dokonat obrat. Tříbodové plány však narušila červená karta Kotuly, po níž byla nařízena penalta. Pokutový kop proměnil hostující Strada, jenž rozhodl o výsledku 2:2 a dělbě bodů.
6' Růsek
81' Magera
4' Drame
87' Strada (pen)
29' Eismann
67' Magera
70' Kotula
85' Kotula
36' Drame
39' Matějka
74' Písačka
88' Písačka
Sestavy
Floder – Kotula, Pavlík (41. Jakub Šural), Kryštůfek, Eismann – Bariš, Krška (78. A. Fousek) – Bartolomeu (62. O. Vintr), Růsek, Šumbera – Magera.
Na lavičce: Halouska, Sukup, Sedlák, Přichystal
Trenér: Pavel Šustr
Tvrdoň – Brak, Pimpara, Krátký, M. Bílek (83. Richter) – Drame (46. M. Valenta), J. Peterka, Miskovič, Písačka – Strada, Matějka (75. Bassey).
Na lavičce: Plachý, Jakubov, Jirkovský, Vlček
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Dubravský - Lakomý, Mikeska • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 3492

Komentář

Oba týmy chtěly navázat na své první výhry v sezóně, které shodně zaznamenaly v minulém kole. Lepší start do utkání v Brně měli hosté. Už na konci čtvrté minuty předvedli rychlý útok, na jehož konci stál Youba Drame a přesnou ranou poslal Severočechy na jihu Moravy do vedení – 0:1. Domácí však s odpovědí moc dlouho neotáleli, vyrovnání zařídil Antonín Růsek, kterého do šance vyslal novic Krška, a domácí hráč nadvakrát svoji tutovou šanci proměnil – 1:1.

Divácky zajímavý úvod zápasu v Brně pokračoval, když nejprve zahrozil Bariš a následně také Magera, ale obě velké šance brankář Ústí Tvrdoň zlikvidoval. Naopak na druhé straně opět hrozil aktivní Drame, kterého do úniku vyslal Bílek, nicméně střelec úvodní branky tentokrát ztroskotal na domácím Floderovi. Sérii šancí uzavřel na konci poločasu právě Krška, kterému v první brance po návratu do Zbrojovky zabránil blokující ústecký obránce Brak.

Druhou půli načala zajímavá šance hostů, ale obrovský závar ve vápně Zbrojovky šancí nakonec neskončil po dobrém zásahu Kryštůfka. Další šance přišly až pětadvacet minut před koncem, kdy nejprve Šumbera tvrdou ranou těsně minul vzdálenější tyč a na protějším pólu hřiště pokryl přímý kop Strady pohotovým zákrokem Floder. Ten se navíc zaskvěl i záhy, když dokázal vychytat také nebezpečně pálícího Bílka.

To největší drama ale přišlo v poslední desetiminutovce. Domácí tribuny propukly v nadšení po centru Kotuly, který za záda brankáře Ústí umístil hlavou domácí kapitán Lukáš Magera – 2:1. Prakticky ihned vzápětí mohli Brňané slavit znovu, ale střídající Vintr s Fouskem akci překombinovali a utkání dostalo opět další zápletku. Kotula zajel ve vápně do soupeře, následně uviděl druhou žlutou a zároveň červenou kartu a hosté dostali možnost penalty. K té se postavil Marek Strada a opět srovnal stav zápasu – 2:2.

Divoký závěr přinesl nakonec ještě jednu červenou kartu, vyloučen byl dvě minuty před koncem hostující Matyáš Písačka. Další šance už nepřišly, a tak domácí Brno zapsala třetí remízu v sezóně ze čtyř odehraných duelů. Pro hosty z Ústí nad Labem je bod vzhledem k vývoji zápasu jakýmsi malým vítězstvím.