09.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Hradec rozstřílel Varnsdorf 8:0

Foto: fchk.cz
Hradec Králové - Hradec Králové ve 4. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přejel Varnsdorf vysoko 8:0. Už po poločase to bylo 4:0, ale domácí se nezastavili a přidali další čtyři trefy. Hattrick zaznamenal Fahrudin Durděvič, bývalý hráč Varnsdorfu. Hradec doposud skóroval třikrát a ani jednou nevyhrál, nyní skóroval hned osmkrát a sebral hladké tři body. Votroci vyrovnali své nejvyšší výhry z roku 1984, když porazili Ústí nad Labem 10:2, a z roku 1995, když rozstříleli FC Vaduz 9:1.
7' Martinec
24' Durděvič
38' Durděvič
45' Prekop
49' Zbrožek
54' Durděvič
70' Vlkanova
83' Procházka
bez branek
30' Prekop
45' Bláha
69' Ondráček
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Zbrožek – Ch. Frýdek (64. Doležal), Vlkanova, Šípek (17. Djurdević) – Prekop (55. D. Procházka).
Na lavičce: Vízek, Soukeník, Trávníček, Černý
Trenér: Zdenko Frťala
Samoel – Kazda, M. Richter, Rudzan, Heppner (35. Šimon) – Bláha (73. L. Novák), Kocourek – Rudnytskyy, D. Breda (57. Kim), Barac – Ondráček.
Na lavičce: Vaňák, Houser, Novák
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Klíma - Matoušek, Bureš • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 950

Komentář

Domácí se prosadili už v 7. minutě, kdy po faulu Richtera na Frýdka rozehrál právě Christián Frýdek přímý kop na zadní tyč, odkud hlavou otevřel skóre kapitán Jakub Martinec. Varnsdorf mohl rychle srovnat, ránu Heppnera zpoza vápna však lapil připravený Ottmar.

Další příležitosti nevyužili Frýdek a Vlkanova, ale domácí to nemuselo vůbec mrzet. Prosadil se totiž Durděvič, který už v 17. minutě vystřídal zraněného Šípka. Vlkanova nejprve v další příležitosti selhal, ale míč se mu vrátil. Tentokrát přihrával, a právě Fahrudin Durděvič zvýšil na 2:0. Snížit mohl po rohovém Rudnytskyy, ale Jukl si ho na poslední chvíli dokázal pohlídat.

Vzápětí přišel další moment Fahrudina Durděviče. Severomakedonský fotbalista si naběhl na pas Vlkanovy a v úniku propálil Samoela. A do poločasu to bylo už 4:0. Erik Prekop si našel volné místo ve vápně a zblízka se nemýlil. Domácí využívali všechny šance, hosté naopak příležitosti spalovali. Šimon v nastavení napálil z hranice vápna pouze břevno.

Východočeši se nezastavili a pálili ostrými i po přestávce. Ránu Frýdka z levé strany ještě Samoel vyrazil, ale na dorážku Kristiana Zbrožka už byl krátký. Gól však neslavil, jelikož ještě loni působil právě ve Varnsdorfu. Následně hattrick dokonal Fahrudin Durděvič, který zůstal v pokutovém území nehlídán, a to dokázal potrestat. Pikantní je, že i Durděvič působil ve Varnsdorfu, dokonce čtyři sezóny.

Gólostroj Votroků se ještě nezastavil. Na 7:0 zvyšoval po rychlém protiútoku Adam Vlkanova, jehož našel pěkným centrem Procházka. Při gólu na konečných 8:0 si tito dva hráči role vyměnili, Vlkanova tentokrát přihrával a Daniel Procházka se sám prosadil střelou z hranice vápna.