17.08.2019 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň drží neporazitelnost, doma remizovala s Vyšehradem

Foto: Aleš Vladyka
Brno - Fotbalisté Líšně v 6. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Vyšehradem 0:0. Utkání nenabídlo mnoho brankových příležitostí. V závěru sice mohl vítězství domácím vystřelit Zikl, ale Otáhal jeho střelu vyrazil.
bez branek
bez branek
32' Hlavica
65' Čermák
74' Bednář
76' Málek
12' Rothe
26' Veselý
82' Žežulka
90' Mareš
90' Čvančara
Sestavy
Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bednář – Ad. Čermák – Reteno Elekana, Minařík (56. Zikl), Suchý (46. Málek), M. Vintr (65. Rolinek) – T. Machálek, Hladík.
Na lavičce: Vítek, Kříž, Fila
Trenér: Robert Kafka
Otáhal – Žežulka, Švejdík, V. Mareš, Šandera – Verner, Veselý (66. Rataj), Rothe, Čvančara – Pouček (85. Vejvar), Drobílek (71. Kozel).
Na lavičce: Dočekal, Drozda, Brejcha, Laňka
Trenér: Roman Veselý
Rozhodčí: Pechanec - Melichar, Vodrážka • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1823

Komentář

Tentokrát se v brněnské Líšni žádné brankové hody nekonaly. O tom, že mnoho branek nepadne, napověděl již první poločas. Šancí bylo vidění poskrovnu, na první vážnější se čekalo až do 30. minuty. Marek Vintr si udělal prostor na pravé straně a jeho prudká střela pořádně protáhla Otáhala. Následoval pokus Retena, který v tísni mířil znovu jen do rukavic pražského gólmana.

Slavoj nehrál v prvním poločase vůbec špatně, měl slušné závary a nápadité standardky, ale všechny skončily u brankáře Šustra. Ten musel poprvé zasahovat až ve 42. minutě, to ho prověřil z dobré pozice Pouček. Víc už se toho nestalo a poločas tak skončil zaslouženou remízou.

I ve druhé části se obraz hry příliš nezměnil. Na dobrou akci se čekalo až do 60. minuty, kdy se sám před bránou ocitl Reteno Elekana, ale Otahál tento minisouboj dokázal vyhrát. O dvacet minut později mohl rozhodnout střídající Málek, ovšem gólmana Slavoje předváděl jistý výkon. Vyrovnaný zápas mohl definitivně zlomit minutu před koncem Zikl, jenže z jasné pozice netrefil prázdnou bránu.

Oba týmy se tak rozešly smírně po bezbrankové remíze 0:0. Utkání přihlíželo 1823 diváků.