17.08.2019 | Redakce | Zápas

Dukla doma přehrála v souboji těžkých vah Brno 2:1, rozhodl Chlumecký

Foto: fkdukla.cz
Praha - V utkání 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na sebe narazily dva celky s postupovými ambicemi. V prvním poločase se diváci branky nedočkali. Druhou půli ale otevřel rychlým gólem Holík, na 2:0 pro Duklu zvýšil Chlumecký. Za Brno bleskově snížil Šural, ale protože další branka už nepadla, byl gól Chlumeckého vítězný.
48' Holík
66' Chlumecký
69' Šural
11' Holík
42' Tetour
84' Kozma
89' Douděra
27' Šural
50' Sedlák
Sestavy
M. Hruška – Chlumecký, Piroch, Doumbia, Preisler (82. D. Souček) – Kozma, P. González, Ayong, Daniel Tetour – Kovaľ (72. Douděra), Lu. Holík (74. Hadaščok).
Na lavičce: Rada, Jakab, Kott, Krunert
Trenér: Roman Skuhravý
Floder – Sukup, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann – Sedlák, Bartolomeu (52. A. Fousek), Krška, Šumbera – Magera (54. Přichystal), Růsek (62. O. Vintr).
Na lavičce: Halouska, Černín, Bariš, Štěpanovský
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Váňa • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 956

Komentář

Atraktivní utkání začalo velmi dobrou šancí domácích. Preisler si vzal odražený míč a vybídl přihrávkou Ayonga ke skórování, ten ale neprostřelil bránící dvojici hostů. Dukla byla v úvodní pasáži lepší a do další šance se probojoval Gonzalez, který přeloboval Flodera. Ovšem těsně mimo.

Pražané dominovali i nadále, Brno působilo ospalým dojmem. V další příležitosti se objevili Gonzalez s Kovaľem, ale nepodařilo se jim zakončit. Po několika neproměněných příležitostech mohlo Brno neproduktivitu soupeře potrestat. Dlouhý nákop Flodera našel Bartolomeu, přelstil obránce, ale skvěle ho vychytal Hruška. Do kabin tak týmy odcházely za stavu 0:0.

Po pauze se už domácí radovali z vedoucího gólu. Nádhernou ranou je do vedení poslal Lukáš Holík, který si na levé straně navedl míč a zpoza vápna překonal Flodera. Dukla mohla záhy zvýšit po krásné kombinační akci, ale Kozma míč usměrnil těsně vedle.

Brněnský trenér Pavel Šustr reagoval dvojitým střídáním. Další velkou šanci ovšem měli opět domácí, Ayongův nedůrazný pokus ale Floder tak tak vytlačil mimo tři tyče. O chvíli později další brejk nezakončil gólem Gonzales, opět se blýskl Floder. Dukla tak udeřila ze standardní situace, hlavou se prosadil Martin Chlumecký.

Vedení 2:0 ovšem vydrželo Dejvickým jen dvě minuty, než se z rohového kopu prosadil Jakub Šural a dal Zbrojovce naději na zisk bodů. Domácí reagovali střídáními do obrany a dařilo se jim efektivně rozbíjet brněnskou snahu o vytvoření tlaku. Naopak definitivně rozhodnout mohl chvíli před konce Ayong, ale znovu jej vychytal Floder.