24.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Pardubice hladce porazily Sokolov a v čele tabulky znovu vystřídaly Jihlavu

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalisté Pardubic dál pokračují ve skvělé formě, když bodovaly i v šestém utkání sezony. Na domácím hřišti porazily předposlední Sokolov 4:0, když o své výhře rozhodly zkraje zápasu. Pro Pardubice je to navíc třetí výhra doma ze třech zápasů, což jen dokazuje jejich sílu na vlastním stadionu. Sokolov naopak nenavázal na předchozí výhru s Vlašimí a v tabulce se krčí na posledním místě.
9' Jeřábek (pen)
45' Hlavatý
55' Čelůstka
75' Toml
bez branek
31' Hlavatý
85' Zifčák
9' Šmehyl
69' Vávra
78' Machek
90' Štursa
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kohút (66. Zifčák), Hlavatý, Solil, Pfeifer (75. Miker) – Černý (80. Mužík).
Na lavičce: Šmíd, Sokol, Zukal, Kovář
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Dvořák I. – Šmehyl, Hošek, Ševčík, Dvořák II. (46. Mejdr) – Machek, Kopřiva (46. Červenka) – Štípek (69. Štursa), Glaser, Vávra – Selnar.
Na lavičce: Šiman, Čihák, Šulc, Fišer
Trenér: František Šturma
Rozhodčí: Cihlář – Dresler, Hurych • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 892

Komentář

Utkání začalo velmi zostra a už v 9. minutě měli domácí k dispozici pokutový kop. Ve vápně byl totiž stažen v hlavičkovém souboji Pavel Černý a sudí Cihlář neváhal. Míč si postavil na puntík kapitán Jan Jeřábek a po zemi vypálil k pravé tyči, zatímco Dvořák skákal na druhou stranu.

Domácí byli aktivnější a vypracovali si další příležitost. Lukáš Pfeifer si našel odražený balon a v pokutovém území přes obránce vypálil, trefil však jen prostředek branky, kde stál připravený gólman Sokolova.

Do přestávky se ovšem Východočeši radovali podruhé. Prosek utekl po pravé straně a předložil míč před poloprázdnou branku Michalu Hlavatému, který měl jednoduchou práci a z první navýšil domácí vedení.

V 55. minutě už to bylo 3:0 pro Pardubice. Tomáš Čelůstka rozehrával přímý kop z dálky střelou, kterou hostující zeď smolně tečovala do protipohybu Dvořáka. Další tutovkou tentokrát domácí pohrdli. Černý běžel sám na branku, ještě předložil balon nabíhajícímu Pfeiferovi, ten však netrefil zcela odkrytou svatyni Baníku.

O dvě minuty později už ale Východočeši slavili čtvrtou trefu. Martin Toml si vyměnil míč se spoluhráčem a rázem byl sám před Dvořákem, načež zakončil zkušeně k levé tyčce. Domácí mohli přidat z dalšího brejku ještě pátý gól. Pavel Černý se znovu rozhodl v úniku ještě přihrávat, Miker mohl střílet, avšak jeho pokus stihli hosté zablokovat.

Pardubice to vůbec mrzet nemuselo, neboť po vítězství 4:0 zůstávají neporaženy a posunuly se do čela tabulky zpět před Jihlavu. Naopak Sokolov je poslední.