24.08.2019 | Libor Kokoška | Zápas

Dukla zvládla i druhé pražské derby, po Žižkovu zdolala také Vyšehrad

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly Praha vyhráli i druhé pražské derby v aktuální sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Po výhře nad Žižkovem zdolali v rámci 6. kola F:NL i nováčka Slavoj Vyšehrad. Celek z Julisky si na Strahově vypracoval dvougólové vedení, na které Vyšehrad dokázal zareagovat snížením. Gólem na 3:1 však dodal klid fotbalistům Dukly González, který se v utkání trefil hned dvakrát.
59' Čvančara
22' González
44' Kovaľ
70' González
90' Drobílek
26' Ayong
67' Kozma
Sestavy
Otáhal – Šandera, Švejdík, Žežulka, Mareš – Rothe (86. Laňka) – Drobílek, Verner (46. Brejcha) – Veselý (46. Vejvar), Čvančara, Pouček.
Na lavičce: Dočekal, Pardubský, Kozel, Rataj
Trenér: Roman Veselý
Hruška – Chlumecký, Piroch, Preisler (85. Dancák), Doumbia – González, Tetour, Kovaľ, Holík (89. Hadaščok) – Kozma, Ayong (65. Douděra).
Na lavičce: Rada, Kott, Krunert, Souček
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Orel – Koval, Šimáček • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 851

Komentář

Do utkání vstoupila lépe hostující Dukla, už od první minuty tlačila na pilu a dokazovala, proč zaslouženě patří k adeptům na postup. Už ve třetí minutě měl domácí gólman Martin Otáhal napilno, po dlouhém pasu Martina Chlumeckého se na hranici vápna dostal k zakončení Karsten Ayong. S jeho střelou doprostřed branky si však domácí gólman poradil.

Už ve 22. minutě byla k vidění první branka. Pablo González z přímého volného kopu kousek za vápnem napřáhl k parádní ráně, která skončila až v pravé šibenici domácí branky. O minutu později se hostující fanoušci mohli opět radovat, gólová hlavička Karstena Ayonga nakonec ale nebyla kvůli ofsajdu uznána.

Ve 42. minutě závaru před domácí brankou gólově využil Róbert Kovaľ, když si na centr z levé strany od Dominika Preislera vyskočil ze všech nejvýš a zkušeně míč poslal k tyči. Brankář Martin Otáhal se jen marně natahoval po míči.

Ve druhém poločase se domácí trenér rozhodl k dvojici změn, možná i díky nim se v 59. minutě dostali „šemíci“ na dostřel svého soupeře. Centr Lukáše Poučka prodloužil povedenou střelou až do branky talentovaný Tomáš Čvančara. Ten má na svém kontě už pět přesných zásahů a osamostatnil se tak na druhém místě průběžné tabulky střelců.

Vyšehrad se vyrovnání nedočkal, naopak uklidňující třetí trefu Dukly přidal Pablo González. Ten nechal v rychlostním souboji svého obránce za sebou a parádním lobem poslal míč za záda vybíhajícího domácího gólmana. Dukla tak zvládla i druhé pražské derby a Vyšehrad na jeho hřišti porazila 3:1.