25.08.2019 | Radek Barkman | Zápas

Žižkov hladce porazil Varnsdorf a i potřetí v sezoně doma vyhrál

Foto: fkvz.cz
Praha - Ze stadionu v Seifertově ulici se začíná stávat nedobytná pevnost. Fotbalisté Žižkova zvítězili i ve třetím domácím zápase nové sezony. Tentokrát porazili po gólech Diviše, Batioji a Bazala Varnsdorf 3:0 a na vedoucí Pardubice po 6. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ztrácí jen dva body.
10' Diviš
32' Quintero Batioja
60' Bazal
bez branek
bez karet
42' Micovčák
42' Micovčák
50' Kocourek
Sestavy
Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja (75. Petrlák), Súkenník – Urbanec (69. Cabaña), Gil, Bazal – Jaroslav Diviš (68. Čapek).
Na lavičce: Soukup, Maksić, Muleme, Halgoš
Trenér: Zdeněk Hašek
Samoel – Finěk, Lehoczki, M. Kubista, Heppner – Ondráček (63. Rudnytskyy), Kocourek – Schön (46. Bláha), D. Breda (89. Houser), Barac – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Kazda, Richter, Šimon
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Marek - Vlasjuk, Mojžíš • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1328

Komentář

Žižkov vstoupil do utkání posílen o dvě předchozí výhry proti Vítkovicím a v Chrudimi a od začátku naprosto jasně zápasu dominoval. Přetížená obrana Varnsdorfu sice ještě několik velkých závarů před Samoelem přežila, po výborné kolmici Řezáče za hostující zadáky se však řítil sám na bránu Jaroslav Diviš a přesnou ranou mezi nohy otevřel skóre.

S Varnsdorfem však ani inkasovaná branka nepohnula k větší aktivitě směrem dopředu a Žižkov svého soupeře i nadále ve středu hřiště výrazně přehrával. Svatyni Severočechů pravidelně ostřeloval Luis Gil, po jedné jeho ráně plachtil Samoel vzduchem marně, nicméně balon šel těsně mimo. Další důležitý moment se tak zrodil ve 32. minutě. Velkou šanci prchajícího Diviše sice ještě zlikvidoval včasným skluzem Kubista, záhy však domácí předvedli rychlý útok po pravé straně a osamocený Quintero Batioja na malém vápně mířil přesně.

Frustraci z nepovedeného prvního poločasu si pak vybil Erik Micovčák. Jeho nafilmovaný pád ve vápně ohodnotil sudí Marek žlutou kartou, čímž útočníka Varnsdorfu rozčílil natolik, že ten záhy přidal i pár peprných slov a po druhé žluté musel předčasně opustit trávník. O přestávky pak přišly ještě dvě možnosti Viktorie. Po rohovém kopu nejprve hlavičku Opluštila zastavilo břevno, odražený míč pak fantasticky napálil směrem na bránu Březina a Samoel výborným zákrokem vyrazil míč na roh.

Ani po přestávce Viktoria proti oslabenému soupeři nohu z plynu nesundala. Po rohovém kopu Tusjaka byl v ideální pozici Batioja, ale trefil jen prostředek brány. Přesnější mušku měl po hodině hry Josef Bazal. K záložníkovi domácích se totiž po nepřehledné situaci na hranici vápna odrazil míč a ten ho napálil z voleje tak ideálně, že Samoel letěl vzduchem zbytečně.

Zbytek zápasu si už domácí užívali. I prostřídaná sestava dokázala Samoelovi zle zatápět a přicházely další příležitosti. Výborný gólman hostů zlikvidoval například velkou šanci Bazala po rohovém kopu, při hlavičce Samoela po nadýchaném centru z pravé strany pak pomohlo brankáři Varnsdorfu štěstí, neboť míč šel těsně nad.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Hašek (trenér Viktoria Žižkov): První půli jsme odehráli asi nejlepší poločas pode mnou. Byli jsme ve všech činnostech lepší. Za výkon v první půli jsem strašně rád. Ukázala se tam zkušenost a vyhranost. Po gólech jsme se uklidnili a po vyloučení nebylo co řešit. To, že jsme se loni zvládli zachránit na poslední chvíli, to v té kabině je. Poskládali jsme to dobře i z nových hráčů a rychle se to chytlo. Třetí, čtvrtý zápas si to sedlo a neměníme sestavu. Dnes to byl ale náš nejlepší výkon.

David Oulehla (trenér Varnsdorf): Není co řešit, Viktorka b yla suverénně lepší. Jednoznačně to byla zasloužená výhra. Neměli jsme pohyb a nebyli agresivní, měli jsme slabou aktivitu. Kluci si musí uvědomit, že druhá liga je o soubojovosti a srdíčku. Do stavu 0:2 jsme věřili, že by se dala dát kontaktní branka, ale v oslabení to už nešlo. Děkujeme Mírovi Samoelovi, že nás dost podržel. Jsem hodně zklamán a naštván. To, co předvedli je na tuto úroveň hodně málo.