23.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava připravila Líšni první porážku ve F:NL a posunula se na první pozici tabulky

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy přibrzdili v 6. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nováčka z Líšně a po výhře 3:2 se posunuli do čela tabulky soutěže. Vysočina si vypracovala dvougólový náskok, na což dokázala Líšeň zareagovat a vyrovnat. Krátce po vyrovnávací brance však brněnský celek inkasoval potřetí a na Vysočině padl. Líšeň tak poprvé v sezoně prohrála, naopak Jihlava si připsala čtvrtou výhru a na prvním místě tabulky má náskok dvou bodů před Pardubicemi.
33' Klobása
63' Mikuš
89' Lacko
73' Machálek
87' Vintr
72' Tlustý
81' Vejmola
20' Suchý
30' Čermák
59' Bednář
Sestavy
Vejmola – Pavlík, Tlustý, Tijani, Javůrek – Smejkal, Fortelný (60. Rezek), Vaculík, Mikuš – Klobása (81. Lacko), Jawo (60. Zoubele).
Na lavičce: Veselý, Svoboda, Vedral, Koubek
Trenér: Radim Kučera
Šustr – Jeřábek (46. Málek), Hlavica, Bednář – Čermák – Reteno Elekana, Minařík (70. Vintr), Suchý, Rolinek (46. Zikl) – Machálek, Hladík.
Na lavičce: Vítek, Kříž, Fila
Trenér: Miloslav Machálek
Rozhodčí: Hocek – Novák, Poživil • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1308

Komentář

První šanci zápasu si vypracovala Vysočina. Rajmund Mikúš utekl hostující defenzivě, Šustr šel na zem, ale domácí záložník zvolil střelu, kterou gólman Líšně vytěsnil na tyč.

Z další akce už se Jihlava radovala z úvodní trefy zápasu. Vaculík našel volného Stanislava Klobásu, jenž vypálil po zemi přesně k tyči. Šustr se tentokrát natahoval marně. Líšeň mohla zareagovat, Martin Rolinek nabíhal na přihrávku před prázdnou branku, jenže na balon těsně nedosáhl. Do šaten tak šla Vysočina s těsným vedením.

Hosté hned po přestávce dvakrát střídali a Jaroslav Málek po minutě na hřišti mohl srovnat. Vypálil z hranice velkého vápna tvrdě, Vejmolu zachránilo břevno! Následně Jihlava soupeři odskočila na dva góly. Javůrek odcentroval na vzdálenější tyčku, odkud hlavičkoval přesně Rajmund Mikúš.

Rozhodnuto ovšem ani zdaleka nebylo. Líšeň duel zdramatizovala po rohovém kopu. Suchý posunul míč na volného Tomáše Machálka a ten si poradil s velkou šancí na jedničku. Položil si Vejmolu a zakončil do prázdné branky.

Jihlava se uspokojila výsledkem a v 87. minutě se celek z Brna radoval z vyrovnání. Marek Vintr si v pokutovém území našel odražený balon a zblízka propálil jihlavského gólmana.

Vysočina ale dokázala odpovědět hned po dvou minutách. Rychlou akci vyřešil Rezek výborně, sklepl míč na Matúše Lacka, jenž dokázal rozhodnout tento pohledný zápas ve prospěch favorita.