31.08.2019 | Roman Zajíček | Zápas

Přestřelka Líšně se Žižkovem skončila nerozhodně 3:3

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně remizovali podruhé v sezóně 3:3. Tentokrát se rozešel nováček smírně se Žižkovem, nad kterým dvakrát vedl. Pražané však dokázali strhnout vedení na svou stranu, a tak nakonec brněnský tým zachraňoval v 88. minutě remízu.
27' Machálek
49' Jeřábek
88' Machálek
32' Bazal
65' Gil
70' Čapek
32' Šustr
77' Hladík
85' Hlavica
86' Jeřábek
90' Diviš
Sestavy
Šustr – Suchý, Hlavica, Bednář (71. Rolinek) – Ad. Čermák – Jeřábek, Reteno Elekana, Málek (46. Zikl), M. Vintr (23. Minařík) – T. Machálek, Hladík.
Na lavičce: Vítek, Kříž, Fila
Trenér: Miloslav Machálek
Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja, Súkenník – Urbanec (58. Čapek), Gil (83. Cabaña), Bazal (90+1. Maksić) – Jaroslav Diviš.
Na lavičce: Soukup, Muleme, Halgoš, Petrlák
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Vojkovský – Paták, Lakomý • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1528

Komentář

První poločas nabídl v obrovském parnu zajímavou podívanou. Žižkov si během patnácti minut vytvořil čtyři gólové šance. U dvou byl Bazal, kterého gólman Šustr pokaždé tváři v tvář vychytal. Další pokus vyslal Urbanec, znovu ale neuspěl. Tutovku měl i Gil, jehož rána orazítkovala s přispěním Šustra břevno. Brňané se dostali do první vážnější šance až ve 27. minutě a hned z toho byl gól. Na středu velkého vápna se uvolnil Tomáš Machálek a jeho střela po zemi překonala vyběhnuvšího Švengera.

Žižkov se dočkal kýženého vyrovnání o pět minut později. Centr z pravé strany propadl na Josefa Bazala, který ve své třetí tutovce tentokrát nezaváhal a z malého vápna propálil líšeňského mága. Dál se hrál pohledný fotbal plný šancí, obrat ve skóre mohl dokonat Urbanec, na druhé straně neuspěl ani hlavičkující Machálek, kterého Švenger fantastickým zákrokem vychytal.

I ve druhém poločase jsme sledovali nadprůměrné druholigové utkání. Tentokrát to byla Líšeň, která vstoupila dobře do druhé půle. Běžela 49. minuta a rána Michala Jeřábka zpoza vápna málem protrhla síť Švengrovy brány. Vitkoriáni se dlouho nemohli osmělit na útočné polovině, přesto se dočkali vyrovnání. Po vůbec první šanci ve druhém poločase hlavičkoval na malém vápně Luis Gil a Šustr plachtil v 65. minutě k pravé tyči marně.

Sympaticky hrající nováček povzbuzován 1528 diváky přišel o dobrý výsledek o pět minut později. Po rohu si naběhl na míč střídající David Čapek a jeho hlavička skončila v brněnské bráně. Brňané poprvé v zápase prohrávali a srovnání mohl nůžkami zařídit Suchý, Švenger se však zaskvěl. Za průběh druhého poločasu si svěřenci kouče Machálka bod zasloužili a nakonec ho i vydřeli. Syn trenéra, Tomáš Machálek, se stal hrdinou duelu a dvě minuty před koncem svou druhou branku v zápase srovnal stav na konečných 3:3, když se prosadil důrazem na malém vápně a nechytatelně zakončil pod břevno. Líšeň tak zůstává na domácí půdě neporažena.