31.08.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Dukla si v klidu poradila s trápící se Vlašimí

Foto: fkdukla.cz
Praha - Třetí vítězství v řadě a posun na druhou příčku tabulky zaznamenala Dukla po jednoduchém domácím vítězství nad Vlašimí, která zatím nasbírala jen čtyři body a po dnešku je poslední. Pražané nasázeli Středočechům hned čtyři branky, dvakrát se trefil Lukáš Holík.
32' Holík
34' González
60' Holík
87' Jakab
bez branek
bez karet
80' Blecha
Sestavy
M. Hruška – Chlumecký, Piroch, Preisler, Doumbia – P. González (63. Hadaščok), Daniel Tetour, Kovaľ (85. Douděra), Lu. Holík – Kozma, Krunert (73. Jakab).
Na lavičce: Rada, Souček, Ayong, Bezdička
Trenér: Roman Skuhravý
Bačkovský – Šabanov, J. Štochl, Broukal (46. Blecha), P. Breda – P. Plachý (69. Dias), P. Pilík, Svoboda, Janda, Průcha (46. Mil. Kadlec) – Fotr.
Na lavičce: Řehák, Štětina, Vlasák
Trenér: Václav Hradecký
Rozhodčí: Hocek - Kubr, Hurych • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 783

Komentář

Domácí vstoupili do duelu aktivně a Lukáš Holík se v 10. minutě nebezpečně probíjel do pokutového území, jeho přihrávku na spoluhráče však srazil k Bačkovskému jeden z obránců. Hosté míč příliš nekontrolovali, ale dokázali zahrozit z brejku. Fotr sprintoval po pravé straně a zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Plachého, tomu však zakončení z první z penaltového puntíku vůbec nesedlo.

Ve 32. minutě šli do vedení Pražané. Lukáš Holík si šikovně naběhl na hraně ofsajdu za hostující obranu a střelou přes padajícího Bačkovského otevřel skóre. Po další akci už to bylo 2:0. Na skvělou přihrávku za defenzivu si tentokrát naběhl Pablo González a ani on nezaváhal, trefil se mezi nohy brankáře.

Druhý gól v zápase mohl po přestávce slavit Lukáš Holík. Ten si naběhl na parádní pas Tetoura z levé strany a zblízka uklidil míč do sítě. Navýšit vedení Dukly mohl Vojtěch Hadaščok, jenž se řídil sám na Bačkovského, ale branku minul.

Vlašim mohla alespoň snížit, ovšem Hruška vychytal únik Fotra a následná dorážka hostů skončila těsně nad břevnem. Několik minut před závěrečným hvizdem Dukla přidala čtvrtou a poslední trefu v zápase. Znovu to bylo po rychlé kombinaci a Josef Jakab zůstal v šestnáctce nehlídán, což zužitkoval přesnou střelou k levé tyčce.