31.08.2019 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim proti Vyšehradu málem přišla o tříbrankové vedení, ale náskok těsně uhájila

Foto: mfkchrudim.cz
Chrudim - Ani jeden tým v posledních dvou kolech nevyhrál, což se snažila od prvních minut zlomit Chrudim. Dostala se do vedení a poté ji pomohl i nevídaný vlastní gól hostů, kdy gólman Žežulka při odkopu napálil spoluhráče a od něj šel míč do sítě. Ve druhém poločase už Východočeši vedli 3:0, ale Vyšehrad duel zdramatizoval dvěma rychlými trefami, ovšem srovnat už nedokázal a padl 2:3.
6' Vašulín
24' Šandera (vl)
59' Kesner
67' Pouček
73' Verner (pen)
45' Rybička
79' Froněk
89' Sulík
63' Žežulka
75' Švejdík
75' Laňka
Sestavy
Mrázek – Sulík, Krčál, Vencl, Hlavsa – Janoušek, Sixta (90+2. Drahoš) – Kesner, Rybička (83. Ujec), Dostálek (75. Froněk) – Vašulín.
Na lavičce: Zíma, Mastík, Čáp, Hynek
Trenér: Jaroslav Veselý
Otáhal – Šandera, Švejdík, Žežulka, V. Mareš – Pouček, Gebert (46. Mashike Sukisa), Verner, Rataj (46. Kozel) – Veselý, Drobílek (63. Laňka).
Na lavičce: Dočekal, Drozda, Freit, Vejvar
Trenér: Roman Veselý
Rozhodčí: Marek - Myška, Matoušek • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1120

Komentář

Souboj dvou sousedů ze středu tabulky odstartoval pro Chrudim výborně. Již v šesté minutě se domácí fanoušci radovali poté, co secvičený signál ze standardní situace přinesl vedoucí branku. Rybička dostal balon na malé vápno, kde ho jen prodloužil na Daniela Vašulína, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Domácí zvládli vstup do zápasu mnohem lépe, byli častěji na balonu a směrem dopředu výrazně nebezpečnější.

Vyšehrad v prvních minutách směrem do ofenzívy mlčel, navíc se mu nevedlo ani v obranných řadách. Po jedné z chrudimských akcí zívala před Rybičkou prázdná branka, v nejdůležitější možný moment ale domácí útočník podklouzl a zakončit nedokázal. Práci za něj odvedl Ondřej Žežulka, který razantním odkopem trefil spoluhráče Vojtěcha Šanderu, od něhož se balon odrazil do vyšehradské sítě. Takový vlastní gól se jen tak nevidí.

Druhá vstřelená branka domácí fotbalisty přece jen trochu uspokojila, největší šanci na korekci stavu měl Rataj, kterého ale dvakrát za sebou vychytal pozorný Mrázek.

Poločasový výsledek 2:0 příliš dlouho nevydržel. Nejprve sice chrudimský Ondřej Kesner nadějnou situaci dva nikoho zmařil nepřesnou přihrávkou, vše ale napravil o několik minut později, když samostatný únik zakončil skvělým lobem přes vybíhajícího brankáře Otáhala.

Ač se zdálo, že je hotovo, opak byl pravdou. Vyšehradští nejprve zásluhou přesného zakončení Lukáše Poučka snížili, na rozdíl jediné trefy následně z pokutového kopu zkorigoval Miroslav Verner. Více již Slavoj nestihl, Chrudim doma vedení uhájila a oslavila vítězství v poměru 3:2.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Veselý (MFK Chrudim): „Jsem velmi rád, že jsme utkání zvládli. Tajným předsezónním cílem bylo deset bodů ze sedmi zápasů a ten jsme tedy tímto naplnili. Měli jsme dobrý vstup do utkání, po dlouhé době jsme byli cítit ve vápnech a nebezpečně hrozili v dostatečném počtu. Po třetím gólu už to bylo ze strany soupeře vabank, znovu jsme podvědomě spadli do bloku, byli jsme pod tlakem, ale až na výjimky jsme vše přežili. Utkání jsme zvládli a doufám, že se od něj odrazíme dále. Vyšehrad nemá špatné mužstvo, měl citelné ztráty. Když vám nehraje pětigólový Čvančara, strašně těžko se nahrazuje. To víme z vlastní zkušenosti.“

Roman Veselý (FC Slavoj Vyšehrad): „Utkání se mi hodnotí špatně. Na vině porážky je první poločas, byl velkým zklamáním. Připravovali jsme se na sílu Chrudimi, co se týče signálů, standardních situací. Nezachytili jsme je a prohrávali 0:2, po pauze bohužel přišel brejk a třetí branka. Přesto musím uznat, že naše mužstvo se obdivuhodně zvedlo a dokázalo se do zápasu vrátit, náskok Chrudimi byl ale veliký. Musím pogratulovat domácím. Utkání zvládli, my nikoliv.“