13.09.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Chrudim v Jihlavě kousala, ale Vysočina nakonec bere tři body za výhru 4:2

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Vysočina na prohru v Hradci Králové zareagovala vítězstvím nad Chrudimí, které se však nerodilo vůbec lehce. Východočeši sice dvakrát prohrávali, ale v obou případech dokázali srovnat. Poté si ovšem slovo vzal jihlavský Rajmund Mikuš a zajistil tři body domácím. V závěru navýšil na konečných 4:2 Stanislav Klobása.
9' Jawo
31' Vaculík (pen)
74' Mikuš
90' Klobása
25' Dostálek
44' Krčál
45' Tijani
30' Janoušek
50' Sulík
86' Sixta
90' Vencl
90' Ujec
Sestavy
Vejmola – J. Pavlík, Vedral, Tijani, Javůrek – Smejkal, Fortelný, Vaculík (70. Jakub Rezek), Zoubele (70. Mikuš) – Klobása, Jawo (83. Lacko).
Na lavičce: Veselý, Pojezný, Svoboda, Koubek
Trenér: Radim Kučera
Mrázek – Krčál, Sulík (66. Řezníček), Vencl, Hlavsa – Janoušek, Sixta – Kesner, Rybička (80. Ujec), Dostálek (72. Froněk) – Vašulín.
Na lavičce: Zíma, Drahoš, Mastík, Hynek
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Vojkovský - Horák, Hurych • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1142

Komentář

Jihlava začala velmi aktivně a po šesti minutách mohl udeřit Jawo, který se dostal k balonu v pokutovém území a jeho rána skončila na tyči. O chviličce už se ovšem Vysočina dostala do vedení. Právě Lamin Jawo obdržel přihrávku za obranu a z levé strany tentokrát pálil přesně ke vzdálenější tyčce.

Odpověď hostů z první vážnější šance na sebe nenechala dlouho čekat. Tomáš Dostálek pronikl na levou stranu pokutového území a propálil padajícího Vejmolu mezi nohy. Domácí si ale rychle vzali vedení zpět. Javůrkův centr zastavil Jiří Janoušek rukou a Lukáš Vaculík s přehledem proměnil pokutový kop. Střílel k levé tyči, zatímco Mrázek skákal na druhou stranu.

Těsně před přestávkou dokázala Chrudim srovnat podruhé. Kesnerův rohový kop našel špatně hlídaného Jakuba Krčala, na jehož zakončení neměl Vejmola nárok.

V úvodu druhého poločasu mohl udeřit Tomáš Smejkal, který pálil po dobrém centru z levé strany, jeho pokus zastavilo břevno. Rozhodující branku vsítila Jihlava v 74. minutě. Střídající Jakub Rezek po pěti minutách na hřišti skvělým pasem našel volného Rajmunda Mikuše, jenž měl jednoduchou práci trefit prázdnou branku Chrudimi.

Hosté už odpověď nenašli, naopak v nastavení inkasovali počtvrté. Jakub Rezek si připsal další asistenci, tentokrát jeho přihrávku zužitkoval Stanislav Klobása. Vysočina zvítězila 4:2 a posunula se na druhé místo tabulky. Chrudim je devátá.