21.09.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec proti Žižkovu ztratil dvougólové vedení, ale přestřelku nakonec ovládl

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - Když se v prvním poločase prosadili za domácí Samiec a Kušnír, vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Žižkov se však vzchopil a ve druhém poločase manko smazal. Netrvalo to ale dlouho a další dva góly přidali Slezané, kteří se po vítězství 4:2 dotáhli bodově právě na Viktorii. Oba celky mají třináct bodů.
15' Samiec
20' Kušnír
73' Kubala
82' Hlúpik
55' Súkenník
65' Urbanec
21' Bedecs
79' Akulinin
58' Quintero Batioja
Sestavy
Adamuška – Kušnír, Bedecs, Gáč, Janoščín – Omasta, Samiec, Machalík (90. R. Vaněk I.), Valenta (64. Kubala), Hlúpik – Tijani (75. Akulinin).
Na lavičce: Chmiel, Janošík, Wojnar, Arroyo
Trenér: Svatopluk Habanec
Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak (64. Urbanec) – Batioja (76. Čapek), Súkenník – Bazal, Gil, Martan – Jaroslav Diviš.
Na lavičce: Soukup, Maksić, Muleme, Halgoš, Petrlák
Trenér: Zdeněk Hašek
Rozhodčí: Cieslar - Dohnálek, Bureš • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 529

Komentář

První šanci si vypracovali hosté. Po přihrávce Diviše pálil z otočky z hranice malého vápna Batioja, ale v tutovce branku minul. Domácí naopak svou první příležitost zužitkovali. Valentův pokus zblízka ještě Švengr vyrazil, míč poté ovšem z dálky parádně napálil Martin Samiec a zamířil přesně do pravého horního rohu žižkovské branky!

Pražané mohli ihned srovnat. Batioja hledal před brankou nabíhajícího Bazala, jenže ten v pádu nasměroval míč vedle tyče. Naopak produktivita Třince byla stoprocentní. Janoščín odcentroval z levé strany přesně na hlavu Ondřeje Kušníra a domácí kapitán hlavou překonal Švengra.

Před přestávkou mohli jít Slezané dokonce do tříbrankového vedení. Machalík napřáhl z hranice šestnáctky a hostující gólman musel prudkou ránu vyrážet.

Uplynulo deset minut druhého poločasu a Žižkov se dostal do kontaktu. Divišdi si udělal prostor na levé straně, viděl v pokutovém území volného Igora Súkenníka a přízemním pasem ho našel, načež hostující záložník, bývalý hráč Třince, vypálil po zemi k levé tyči.

Tijani mohl vrátit Slezanům dvoubrankové vedení, po Hlúpíkově přihrávce se protlačil přes Březinu, jeho dělovku ovšem vyrazil Švengr. O chvilku později Pražané dokázali vyrovnat. Domácí předvedli velkou chybu v rozehrávce, když odkop jednoho z domácích beků srazil Jakub Urbanec přímo do branky!

Třinec však nakonec hrubka mrzet nemusela. Hlúpík odcentroval na zadní tyč a střídající Filip Kubala vrátil vedení domácím. Slezané ještě v závěru přidali čtvrtý gól. Filip Hlúpík si tentokrát sám naběhl na centr Kušníra na zadní tyč a zavěsil.