21.09.2019 | Redakce | Zápas

Hradec porazil Vyšehrad díky gólu Šípka

Foto: fchk.cz
Hradec Králové - Fotbalisté Hradce zvítězili v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma nad Vyšehradem 1:0. O jedinou branku utkání se postaral těsně před pauzou Šípek.
43' Šípek
bez branek
11' Kopečný
50' Vlkanova
55' Šípek
60' Frýdek
78' Leibl
52' Veselý
84' Verner
Sestavy
Ottmar – Urma, Soukeník (46. D. Procházka), Vlkanova, Kvída – Ch. Frýdek (71. Leibl), Zbrožek, Martinec, Šípek (87. Firbacher), Kopečný – Jukl.
Na lavičce: Mach, Čech, Doležal, Prekop
Trenér: Zdenko Frťala
Otáhal – Drozda, Rataj (58. Drobílek), Veselý (83. Vejvar), Pouček – Laňka, Kozel (71. Mashike Sukisa), T. Jablonský, Verner – Nitrianský, Šandera.
Na lavičce: Dočekal, Alexandr, Mareš, Pardubský
Trenér: Roman Veselý
Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Mojžíš • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 750

Komentář

Zápas Pod Lízátky začali lépe hosté. Už v páté minutě je mohl dostat do vedení Rataj, jeho střelu ale srazili těsně mimo domácí obránci. Pak se obě strany na chvíli od ofenzivních snah odmlčely. Další velkou příležitost Vyšehradu překazil ofsajd.

Na druhé straně hrozil Vlkanova, ale jeho pokus na vzdálenější tyč gólem nedopadl. Hradečtí v následující části zápasu zpevnili obranu a sami začali být nebezpeční. Další pokus měl opět Vlkanova, ale brankář jej tentokrát vychytal. Pak měl dvě šance Jakub Šípek. První ještě nevyužil, ale druhou ve 43. minutě ano. Ranou ze strany překonal Otáhala a gólem do šatny rozhodl zápas.

Na další velkou šanci po změně stran čekali diváci poměrně dlouho. Až po téměř hodině hry střílel Procházka, ale Otáhal zasáhl dobře. Hra se odehrávala hlavně mezi šestnáctkami, až ke konci poločasu hrozil Šandera, ale Ottmar jej vychytal. Pět minut před koncem loboval Ottmara Jablonský a hradecký brankář musel vytáhnout pohotový zákrok. V posledních vteřinách mohl dát razítko v podobě gólu na zápas Firbacher, ale trefil tyč.