28.09.2019 | David Klier | Zápas

Pardubice vyhrály pošesté v řadě a mají na čele pětibodový náskok

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalisté Pardubic nepoznali přemožitele ani v desátém letošním ligovém střetnutí. Vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolal na svém hřišti góly Michala Kohúta a Jiřího Mikera nováčka z Líšně 2:0 a má na čele tabulky pětibodový náskok před druhou Duklou. Brněnský tým dohrával od 64. minuty o deseti, když druhou žlutou kartu vyfasoval Hlavica.
21' Kohút
90' Miker
bez branek
39' Jeřábek
58' Kohút
60' Krejčí (asistent trenéra)
87' Zifčák
90' Miker
29' Hlavica
58' Vintr
64' Hlavica
75' Machálek (asistent trenéra)
79' Machálek
87' Jeřábek
Sestavy
Letáček (80. Šmíd) – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek – Kohút, Sokol (74. Miker), Solil, Zifčák – P. Černý (90+5. Mužík).
Na lavičce: Čihák, Kovář, Lee, Sláma
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bačo – Reteno Elekana, Ad. Čermák, Demeter (62. Málek), Hladík, O. Vintr (46. M. Vintr) – Zikl (67. O. Ševčík), T. Machálek.
Na lavičce: Vítek, Minařík
Trenér: Miloslav Machálek a Robert Kafka
Rozhodčí: Hanousek – Myška, Lakomý • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 1282

Komentář

Jako první v utkání zahrozili domácí fotbalisté. Po rohovém kopu Tomáše Čelůstky se k odraženému míči dostal Martin Šejvl a jeho pokus zpoza pokutového území jen tak tak vyrazil Martin Šustr. Ve 21. minutě byl znovu v akci Šejvl. Tentokrát v roli nahrávače našel na pravé straně Michala Kohúta. Ten si navedl balón do pokutového území a z ostrého úhlu vystřelil a poslal Pardubice do vedení!

O pár minut později Líšeň zahrozila po rohovém kopu. Před malým vápnem se ocitl s míčem osamocený Martin Zikl, ten ale nedokázal dostat míč do sítě. Obětavým blokem tomu zabránil jeden z domácích obránců.

I druhá půle začala podobně, jako ta první končila. Hrálo se převážně ve středu pole a ani jeden tým se nedostával do žádných vyložených šancí. V 64. minutě došlo k důležitému momentu, když Jan Hlavica nakopl Pavla Sokola a uviděl druhou žlutou, a tudíž i červenou, kartu.

Deset minut před koncem museli komplikace řešit i domácí. Jiří Letáček vyběhl za míčem do rohu hřiště, kde po střetu se soupeřem zůstal ležet a musel střídat. Nahradil ho Nicolas Šmíd.

Právě Šmíd se uvedl skvělým zákrokem. Jaroslav Málek se dostal do velmi dobré střelecké pozice zpoza pokutového území a pardubický náhradník se proti jeho pokusu musel pořádně natáhnout.

V poslední minutě řádné hrací doby šly Pardubice do několikanásobného přečíslení, které po pravé straně vedl s míčem Pavel Černý. Ten se dostal do pokutového území, odkud na zadní tyči našel Jiřího Mikera a ten který zdvojnásobil vedení domácích.

V pětiminutovém nastavení se hosté snažili ještě vykřesat naději, to se jim ale nepovedlo, a tak odjíždí zpět do Brna bez bodu. Domácí si tak na čele tabulky pohlídali svůj náskok, hosté z Líšně se naopak propadli na osmou pozici.