11.kolo
87' Hladík
2' Prošek
43' Drame
46' Drame
41' Hlavica
82' Bačo
22' Krátký
82' Matějka
Sestavy
Šustr – Bačo, Hlavica, Suchý – Ad. Čermák – Reteno Elekana, Demeter (46. O. Vintr), Hladík, M. Vintr (43. Minařík) – T. Machálek, Zikl (55. Rolinek).
Na lavičce: Vítek
Trenér: Miloslav Machálek
Tvrdoň – Krátký, Brak, Pimpara, Strada (76. O. Jakubov) – M. Valenta, M. Bílek – Drame, D. Richter (90+2. Kolařík), Prošek (53. Miskovič) – Matějka.
Na lavičce: Plachý, Jirkovský, Vlček, Bassey
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Cieslar - Mojžíš, Bureš • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1050

Komentář

Úvod zápasu patřil hostujícímu týmu. Běžela teprve 2. minuta utkání a po rychlém brejku nekompromisně skóroval Václav Prošek. Líšeňská obrana totálně zaspala, nechala ústeckého hráče úplně volného na hranici velkého vápna a ten vystřelil přesně na zadní tyč – 0:1. Brňané byli v prvním poločase častěji na míči, měli územní převahu, ale nedokázali z ní vůbec nic vytěžit. Naopak svěřenci kouče Křečka hrozili z nebezpečných brejků. Jeden zakončoval do prázdné brány Drame, ale Reteno Elekana v poslední chvíli vykopl míč z prázdné brány.

Největší šanci Brňanů měl v 35. minutě Machálek, jehož střela byla sražená těsně vedle. A tak v závěru poločasu udeřilo Ústí nad Labem, jak jinak než z brejku. Po levé straně zatáhl míč Matějka, poslal ho před bránu, kde byl úplně volný Youba Drame a tomu už nezbylo nic jiného, než poslat míč do opuštěné líšeňské branky - 0:2.

Pokud si někdo myslel, že se obraz hry ve druhém poločase změní, byl na omylu. Uběhlo pouze pětadvacet vteřin a Ústí prakticky rozhodlo o tom, že tři body poveze domů. Mnoho prostoru na pravé straně dostal Youba Drame a poslal přesnou navštívenku do Šustrovy svatyně – 0:3. Nováček z Líšně odehrál nejhorší zápas ve druhé lize, o tom nemohlo být sporu. Vůbec nic týmu Miloslava Machálka nešlo. Mnoho rohů, mnoho standardek, ale žádné nebezpečí to pro brankáře Tvrdoně neznamenalo.

Naopak definitivu výsledku mohl dát Matějka, který z otočky orazítkoval břevno. Brňané se přesto přeci jen dočkali čestného úspěchu. Standardku z osmnácti metrů zahrával Jan Hladík a střela zamířila k pravé tyči. Gólman si na míč sice sáhnul, ale vytěsnit jej nedokázal. Branka přišla až v 87. minutě, což už bylo k nějakým dalším gólových úpravám pozdě. Tři body putovaly zaslouženě pro ústecký tým.