05.10.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Tetour rozhodl o domácí výhře Dukly nad Prostějovem

Foto: fkdukla.cz
Praha - Na Julisce v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uvítala Dukla moravský Prostějov. Zápas nabídl jen jednu platnou branku a spoustu dalších šancí na obou stranách. Po čtvrthodině hry rozhodl o výhře domácích Daniel Tetour. V závěru Dukla dala ještě jeden gól, ale Ayong skóroval z ofsajdu, a tak branka neplatila.
13' Tetour
bez branek
52' Souček
70' Schuster
78' Biolek
90' Píchal
Sestavy
Hruška – Chlumecký, Piroch, Souček – Kott (64. Ayong), Doumbia, Daniel Tetour, F. Hašek (84. Kovaľ), Preisler – Hadaščok, Holík (74. Kozma).
Na lavičce: Rada, Douděra, Krunert, Bezdička
Trenér: Roman Skuhravý
Bréda – Biolek, Janíček, Schuster, Lutonský – Pernackyj – Píchal, Pašek, Kotouč (74. Kroupa), Šteigl – Slaměna.
Na lavičce: Mucha, Kiška, Zapletal, Střeštík
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Vojkovský - Novák, Mikeska • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 753

Komentář

V první půli byla Dukla aktivnější a už ve 13. minutě šla do vedení. Daniel Tetour napřáhl z dvaceti metrů a parádní ranou do horního růžku nedal Brédovi šanci. Navýšit náskok Pražanů mohl akrobatickým zakončením Vojtěch Hadaščok. Do Součkova centru se položil nůžkami a zakončil jen těsně nad břevno!

Vojtěch Hadaščok se v závěru poločasu uvedl i při tvorbě hry, když skvělým pasem z pravé strany uvolnil nabíhajícího spoluhráče. Mohamen Doumbiu se řítil sám na Brédu, kterého sice obstřelil, ale zároveň zakončil pár centimetrů vedle levé tyče. Do šaten tak šla Dukla pouze s jednogólovým vedením.

Po přestávce se nedokázal prosadit ani Dominik Preisler, který rovněž unikl hostující obraně a stejně jako Doumbiu těsně netrefil levou tyčku. Prostějov se vzápětí osmělil a tlačil se za vyrovnáním. Lutonský se zbavil na pravé straně Chlumeckého a z úhlu vypálil do boční sítě. Poté měl další šanci, když si naběhl na centr Šteigla a hlavou poslal balon nad břevno.

Série zahozených příležitostí pokračovala i ve zbytku druhého poločasu. Filip Hašek z přímého kopu z osmnácti metrů obstřelil zeď, ale gólman Bréda se výtečně natáhl a míč vyrazil. Dorážející Hadaščok přestřelil. 

Dukla mohla rozhodnout definitivně v 74. minutě. Tetour sice nepřihrál do vápna Hadaščokovi ideálně, ale ten si poradil efektně a patičkou překvapil Brédu, jenž krotil balon na brankové čáře. Vzápětí však Prostějov špatně rozehrál a Vojtěch Hadaščok spálil další tutovku, osamocen z deseti metrů trestuhodně přestřelil. 

Domácí to mohlo mrzet, ale ani Hanáci v produktivitě nezářili, ba naopak. Píchal se dostal za defenzivu Pražanů a obhodil si i Hrušku, na brankové čáře zachránil Duklu vracející se obránce Piroch. David Píchal si vytvořil stoprocentní příležitost ještě o tři minuty později. Znovu na něj domácí obrana zapomněla, hostující záložník také nyní přešel přes brankáře Hrušku, avšak poté zakončil jen do břevna prázdné svatyně. 

To byl nakonec také rozhodující moment zápasu. Prostějov už si šanci na srovnání nevytvořil. Naopak Dukla přidala druhý gól, Ayong se trefil patičkou, ale radost domácích netrvala dlouho. Branka kvůli ofsajdu nemohla být uznána. Vzápětí však sudí ukončil utkání, Dukla Praha udolala v zápase plném neproměněných šancí Prostějov 1:0 a posunula se na druhé místo tabulky, Hanáci jsou jedenáctí.