05.10.2019 | Filip Hulín | Zápas

Pardubice poprvé v sezoně prohrály, ve východočeském derby podlehly Hradci

Foto: fkpardubice.cz
Hradec Králové – V utkání 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Hradcem Králové a Pardubicemi zvítězili domácí fotbalisté 1:0. Rozhodla trefa Martince ze začátku prvního poločasu. Zbytek utkání příliš mnoho šancí nenabídl, i když si hosté v závěru tlak vytvořili. Lídr tabulky z Pardubic poprvé v sezoně přišel o všechny body.
14' Martinec
bez branek
36' Čech
48' Firbacher
63' Leibl
26' Toml
Sestavy
Ottmar – Čech, Kvída, Zbrožek, Leibl, Jukl (78. D. Procházka) – Martinec, Firbacher (62. Šípek), M. Černý, Vlkanova (88. Soukeník) – Urma.
Na lavičce: Mach, Kopečný, Doležal, Frýdek
Trenér: Zdenko Frťala
Šmíd – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Kohút (88. Lee), Hlavatý (88. Mužík), Solil, Zifčák (82. Sokol) – P. Černý.
Na lavičce: Hrnčíř, Čihák, Sláma
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Orel - Paták, Ratajová • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1062

Komentář

Do utkání vstoupil lépe Hradec, první ohrožení branky si připsal na domácí straně Vlkanova, hradecký hráč zkoušel ještě nahrávat před branku Šmída, jeho přihrávka ale adresáta nenašla.

Ve 14. minutě už ale Hradec vedl. Vlkanova nacentroval míč od rohového praporku přímo na Jakuba Martince, který svou hlavičkou poprvé rozvlnil síť za Šmídem. O pár minut později opět aktivní Vlkanova vracel míč před branku na Kvídu, ten ale z bezprostřední blízkosti nastřelil pouze hostujícího brankáře.

O tři minuty později si první větší šanci připsaly i Pardubice. Dobře zahraný volný přímý kop našel před bránou jednoho z pardubických hráčů, ten ale nedokázal uklidit míč za Ottmara.

Druhá půle patřila Pardubicím. Hned v úvodu se do vzduchu pověsil Zifčák, jeho hlavička ale mířila těsně vedle. V závěru se do několika šancí znovu dostali hosté, nejprve to byl Jeřábek, jenž v dobré pozici přestřelil. Další šanci přidal Solil, který ještě vracel před bránu, domácí brankář ale jeho přihrávku tečoval mimo dosah hráčů Pardubic. V závěru se pokoušel o vyrovnání i Čelůstka. Pardubický hráč šel sám na Ottmara, ten ale hlavou vytěsnil jeho střelu nad bránu.

Hradec Králové tedy vystavil Pardubicím stopku a získal tak další body do tabulky, ve které se nachází na čtvrtém místě. Naopak Pardubice poprvé prohrály a mají tak náskok na druhou Duklu pouze dva body.