19.10.2019 | Petr Komárek | Zápas

Sokolov pod novými trenéry neuspěl, po přestávce přišel o vedení i remízu

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – Čtvrtou porážku v řadě utrpěli fotbalisté Sokolova. Na domácím trávníku proti Líšni jim nepomohli ani noví trenéři Karel Tichota s Davidem Vaněčkem, Jihomoravanům podlehli 1:2. Baník měl přitom zápas rozehraný dobře, krátce před přestávkou se prosadil Štursa. Líšeň už bez kouče Machálka, který odešel do konkurenční Zbrojovky, ale ve druhé půli skóre otočila. Na potřebné dvě branky jí stačilo sedm minut. Západočechy tak nechala potácet se na dně tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
41' Štursa
54' Hladík (pen)
61' Zikl
6' Šmehyl
53' Machuča
77' Vávra
11' Suchý
19' Čermák
Sestavy
Jakub Dvořák I. – Šmehyl (78. Stropek), Hošek, A. Čihák, Jakub Dvořák II. – Machek, Machuča – Štípek, Selnar (69. Kopřiva), Vávra – Štursa (64. Červenka)
Na lavičce: Šiman, Mejdr, Šulc, Fišer
Trenér: Karel Tichota, David Vaněček
Šustr – Bačo, Hlavica, Suchý – Reteno Elekana (81. O. Vintr), Demeter, Ad. Čermák, Hladík, Jeřábek – T. Machálek (90+2. Bednář), Zikl (75. M. Vintr)
Na lavičce: Rychetský, Rolinek
Trenér: Robert Kafka, Milan Valachovič
Rozhodčí: Denev – Paták, Batík • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 435

Komentář

Trenéry Karla Tichotu s Davidem Vaněčkem čekala na sokolovské lavičce soutěžní premiéra. Jejich svěřenci začali výrazněji hrozit v závěru prvního poločasu. Po centru Štípka z levé strany hlavičkoval Machuča a těsně minul levou tyč. Zanedlouho se domácí radovali. Po dalším povedeném pasu Štípka lízl balon hlavou Ondřej Štursa a brankář Líšně Martin Šustr nedokázal zareagovat. Hosté mohli vzápětí srovnat, při Hlavicově hlavičce po centru Hladíka měl Sokolov kus štěstí. 

Líšni vyšel vstup do druhého dějství. Z trestného kopu pálil Hladík a gólman Dvořák si míč málem srazil do vlastní brány. S další možností přispěchal Elekana, při střelbě jej však nedovoleně zastavil Machuča a rozhodčí Denev nařídil penaltu. Záložníkovi Baníku navíc udělil žlutou kartu. 

K exekuci pokutového kopu se postavil Jan Hladík a pokusem doprostřed branky nedal doprava skákajícímu Dvořákovi šanci zakročit. Ve chvíli, kdy se ke konci chýlila hodina hry, mohli Sokolovští svému muži s rukavicemi děkovat. Jakub Dvořák reflexivně zastavil Elekanův střílený centr, který ještě tečoval Zikl. Líšeňský útočník Martin Zikl si ale vzápětí spravil chuť. Domácí obrana na něj zcela zapomněla a on vydařeným lobem otočil skóre. 

Sokolov se pokoušel o odpověď. Po levé straně pláchl Vávra a na malém vápně založil nepřehledný závar. Ten nakonec úspěšně vyřešil Šustr. Jihomoravané byli blízko třetí trefě po spolupráci Machálka s Markem Vintrem. Druhý jmenovaný překonal Dvořáka, na brankové čáře ovšem ještě stačil zasáhnout stoper Čihák. Líšeň vedená novými kouči Robertem Kafkou a Milanem Valachovičem si tak ze západních Čech odvezla výhru 2:1.