19.10.2019 | David Klier | Zápas

Pardubice napravily porážku z derby, Třinec zdolaly díky gólu hráče měsíce

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Z nezdaru v pikantním souboji s Hradcem Králové se dokázali oklepat fotbalisté Pardubic. Před vlastním publikem si poradili s Třincem 1:0. Rozhodující branku obstaral po dvaceti minutách hry záložník Kohút – zvolený před pár týdny Hráčem měsíce září FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Svěřenci trenérů Novotného a Krejčího tak stále drží první příčku soutěžního pořadí, na druhou Duklu Praha mají k dobru dva body.
20' Kohút
bez branek
74' Solil
78' Miker
62' Janoščín
79' Akulinin
Sestavy
Šmíd – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Kohút, Solil (85. Sokol), Hlavatý (84. F. Čihák), Zifčák (76. Miker) – P. Černý
Na lavičce: Hrnčíř, Lee, Sláma, Mužík
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Adamuška – Kušnír, Gáč, Bedecs, Janoščín (83. Tijani) – Machalík (54. Valenta), Samiec, Janošík (54. Arroyo), Kubala – Hlúpik, Akulinin
Na lavičce: Chmiel, Cienciala, Omasta, Vaněk
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Vojkovský – Dobrovolný, Horák • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 1024

Komentář

Pardubice měly sice trochu slabší vstup do utkání, i tak se ale prosadily jako první. Ve dvacáté minutě Tomáš Čelůstka přízemním centrem našel Michala Kohúta, který se v zakončení nemýlil. Ihned poté mohli domácí své vedení navýšit. Pavel Černý dostal skvělou přihrávku a ocitl se sám před brankářem Jiřím Adamuškou, který ale útočníka Východočechů vychytal. 

Začátek druhé půle zápasu ovšem Třinec nezachytil ideálně a domácí fotbalisté měli hned dvě velké šance. Nejdříve si Michal Kohút pohrál s obráncem a vyslal prudkou technickou střelu, gólman Adamuška vyrazil. Stejně si počínal i o chvíli později, kdy se před ním ocitl volný Zifčák, který trefil právě brankáře hostů. 

Ve zbytku druhé půle měli míč na kopačkách častěji svěřenci Svatopluka Habance, Nicolas Šmíd ale moc práce neměl. Za celý zápas na něj totiž neletěla ani jedna střela. Pardubice tak odčinily prohru z derby v Hradci Králové, zato hosté poprvé po sedmi ligových utkáních poznali hořkost porážky.