19.10.2019 | Radek Barkman | Zápas

Spousta šancí a triumf domácích. Prostějov přetlačil Žižkov 2:1

Foto: fkvz.cz
Prostějov - Ofenzivní podívaná dvou celků ze střední části tabulky určila vítěze až v závěrečných minutách. V utkání plném brankových příležitostí sice na trefu domácího Koudelky dokázal po změně stran odpovědět pěknou ranou Luis Gil, o tříbodovém zisku pro domácí však rozhodl po rohovém kopu šest minut před koncem Kroupa. Domácí gólman Bréda navíc zlikvidoval penaltu.
25' Koudelka
84' Kroupa
61' Gil
45' Janíček
59' Slaměna
87' Koudelka
39' Březina
43' Martan
72' Gil
84' Švenger
Sestavy
Bréda – Koudelka, Polák, Pašek (67. Kroupa), Slaměna – Janíček (76. Pernackyj), Biolek, Lutonský, Schuster – Sus, Píchal (67. Rolinc).
Na lavičce: Mucha, Kotouč, Zapletal, Střeštík
Trenér: Oldřich Machala
Švenger – Maksić, Jaroslav Diviš, Martan (87. Petrlák), Urbanec – Súkenník, Tusjak, Gil (80. Halgoš), Bazal – Batioja, Březina.
Na lavičce: Winter, Muleme, Cabadaj, Zeman
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Orel - Leška, Matoušek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 656

Komentář

Hodně rušný byl už první poločas, i když především od dvacáté minuty. Zhruba v polovině úvodního dějství totiž Sus hezkou nabídkou oslovil Jana Koudelku, který si navedl míč do vápna a krásnou ranou otevřel skóre zápasu. Domácí mohli dýchat ještě lépe, jenomže Pašek po výborné práci od Koudelky v tutové příležitosti selhal.

Skóre se tak těsně před odchodem do kabin mohlo měnit na druhé straně. Sudí Orel si všiml faulu domácích v šestnáctce, nicméně Urbanec nechal pouze vyniknout gólmana Brédu. Ještě více vzruchu však přinesl druhý poločas. Hosté byli nuceni otevřít hru, a tak se rodily šance na obou koncích hřiště. Tu první měl Prostějov, nicméně po rohu Slaměny a následném zakončení ve vápně zachránilo Pražany břevno.

Hosté naopak měli po stejné standardní situaci více štěstí. Krátce po hodině hry se totiž odraženého míče za vápnem ujal Luis Gil a přesnou ranou nedal Brédovi šanci. Vrátit vedení mohl domácím hned o několik desítek vteřin později Biolek, ale zblízka poslal míč jen do Švengera. Na druhé straně se zase po obrovské příležitosti Gila třásla horní tyč.

V závěru utkání hrály oba celky na výhru. Další obrovské šance pozměnit skóre ve prospěch domácích měli v rychlém sledu Koudelka a Kroupa, ale gólman Švenger odolával. Pak se zase dostali ke slovu hosté. Dvě velké možnosti promarnil Diviš a neujala se ani dorážka Gila. Když se začalo schylovat k dělbě bodů, vyskočil si Kroupa na rohový kop a přesnou ranou rozhodl zápas. Prostějov tak zaznamenal třetí letošní domácí výhru a v tabulce se přiblížil osmému Žižkovu na tři body.