26.10.2019 | Johan Čáp | Zápas

Penaltovou přestřelku nakonec urval Vyšehrad, rozhodl Čvančara

Foto: slavojvysehrad.cz
Praha – Sobotní dopolední program FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pokračoval nesmírně zajímavým duelem z pohledu vývoje ve spodních patrech tabulky. Na strahovském Stadionu Evžena Rošického totiž vyzval Vyšehrad předposlední Vlašim. Napínavou přetahovanou v první půli rozsekl v nastavení ligový nováček, když Nitrianský nekompromisně proměnil penaltu. Výběr trenéra Šmejkala nekapituloval, neboť po dlouhém náporu si nakonec v 76. minutě vymodlili vlašimští fotbalisté také penaltu, kterou využil k vyrovnání Dias. Z vítězství se však přeci jen radovali domácí, Vyšehradu důležité tři body zajistil těsně před koncem Tomáš Čvančara.
45' Nitrianský (pen)
86' Čvančara
75' Dias (pen)
64' Pouček
79' Verner
85' Kozel
87' Laňka
31' Svoboda
47' Janda
77' Blecha
Sestavy
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Švejdík, Jablonský – Verner, Kozel – Drobílek, Pouček (80. Čvančara), Laňka (90. Vejvar) – Sukisa
Na lavičce: Dočekal, Alexandr, Drozda, Mareš, Rataj
Trenér: Roman Veselý
Řehák – Kadlec, Broukal, Breda, Pilík – Janda (80. Jandera), Plachý (61. Dias), Svoboda (72. Blecha), Januška – Průcha, Jakubov
Na lavičce: Bačkovský, Šabanov, Štochl, Sváta
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Lerch – Vitner, Leška • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 150

Komentář

Oba celky se dlouho přetahovaly o každý metr hřiště, 150 diváků na Strahově tudíž velmi dlouho čekalo na výraznější náznak gólové příležitosti. Tu si až po pětadvaceti minutách zapsal Mashike, když po individuální akci pálil těsně vedle vlašimské brány.

Ani Vlašim však nezahálela, když se po krásném nadýchaném Jandově centru opřel do míče Jakubov. Jeho hlavičku nicméně zastavil po parádním zákroku brankář Otáhal. Podobný závar pak způsobil před vyšehradskou brankou i Januška, když pár chvil poté napálil hezký volej těsně mimo tři tyče.

Konec prvního poločasu ovšem patřil znovu Pražanům. Po spolupráci Laňky s Drobílkem sice ještě Mashike mířil těsně vedle brány, zanedlouho však právě Laňka byl hlavním aktérem všeho důležitého na trávníku. Po nedovolené zákroku na jeho osobu kopal Vyšehrad penaltu. A zkušený Milan Nitrianský jí nekompromisně proměnil.

Druhá půle taktéž dlouhou dobu nepřinášela výraznější vzrušení, na Vyšehradu bylo vidět extrémní soustředění. Přesto se Vlašim dostávala do šanci na vyrovnání. Janda sice ještě tutovku v 67. minutě promarnil, stejně jako o šest minut později, kdy však zazářil brankář Otáhal. V 75. minutě už ale vyšehradský brankář byl krátký, sudí Lerch mu totiž zapískal faul právě na unikajícího Jandu a nařízenou penaltu Lucas Dias nepohrdl.

Vyšehrad se ale psychicky nesložil, ba naopak. Krátce poté mohl znovu zvýšit vedení domácího celku Mashike. O celkovém výsledku rozhodovala nicméně až koncovka. Při brejkové situaci dostal Mashike krásným volejem míč na Tomáše Čvančaru, který se ve skluzu postaral o důležité tři body pro Vyšehrad. Vlašim počtvrté v řadě prohrála, v tabulce jí tak patří i nadále předposlední místo.