25.10.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava porazila Pardubice a polepšila si na třetí místo

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy porazili v předehrávce 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vedoucí Pardubice 3:2 a polepšili si v tabulce na třetí pozici. Vysočina vlétla do utkání ve velkém stylu, když po dvou gólech Jawa a třetím zásahu Lacka vedla už v 38. minutě 3:0, Pardubice ale po změně stran zabraly a dokázaly po trefách Černého a Šejvla utkání zdramatizovat. Na body to nakonec Východočechům nestačilo, a tak po derby s Hradcem Králové prohrály Pardubice druhý venkovní zápas v řadě.
3' Jawo
30' Jawo
38' Lacko
48' Černý
73' Jeřábek
57' Mikuš
90' Lacko
82' Černý
Sestavy
Vejmola – Mikuš, Tlustý, Tijani, F. Novotný – Lacko, Vaculík – Smejkal, Fortelný (89. Vedral), Zoubele (79. Jakub Rezek) – Jawo (83. Koubek).
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Pojezný, Svoboda
Trenér: Radim Kučera
Šmíd – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Kohút (76. Lee), Sokol (46. Miker), Hlavatý (82. Mužík), Zifčák – P. Černý.
Na lavičce: Hrnčíř, Čihák, Zukal, Sláma
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Rozhodčí: Zelinka – Mojžíš, Mikeska • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1531

Komentář

Jihlava odstartovala šlágr bravurně. Už ve 3. minutě si na centr z pravé strany naskočil Lamin Jawo a hlavou nasměroval míč mimo dosah brankáře Šmída. Vzápětí Jawo mohl přidat i další gól, jeho střelu po pěkném průniku však Šmíd zneškodnil. Na druhé straně mohl srovnat Hlavatý, jehož dalekonosný pokus tečoval Tijani a Vejmola se musel pořádně natahovat. 

Ve 30. minutě přišel další skvělý moment Lamina Jawa. Ten se dostal s míčem do pokutového území, sice nepropálil obránce, ale balon mu vrátil Smejkal a útočník z Gambie už napodruhé uspěl. Ještě do konce poločasu Vysočina navýšila skóre na 3:0. Vaculíkův centr prodloužil Mikuš na Matúše Lacka, jenž neměl problém poslat míč do sítě. 

Po přestávce ovšem Pardubice rychle snížily. Zifčák odcentroval do pokutového území a nabíhající Pavel Černý nedal Vejmolovi šanci. Naděje hostů na bodový zisk se ještě zvýšila v 73. minutě. Autové vhazování propadlo až do šestnáctky, kde se nejlépe zorientoval Jan Jeřábek, přesně vypálil a snížil na 2:3. 

Pardubice si sice vytvořily závěrečný tlak, snažily se střílet a do vápna posílaly zajímavé centry, avšak domácí defenziva s Vejmolou v brance už neinkasovala. Východočeši po druhé porážce v sezóně sice zůstávají první, ale jejich náskok na Duklu, která má navíc zápas k dobru, a třetí Jihlavu činí jen dva body.