02.11.2019 | Karel Jedlička | Zápas

Dukla napravila předchozí porážku a doma porazila nováčka z Líšně

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly Praha nedotáhli minulý týden zápas v Chrudimi do vítězného konce, ačkoliv vedli 2:0. Ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si však zlepšili náladu, když na domácím hřišti porazili Líšeň 4:2. Pražané se tak po předchozí porážce vrací na vítěznou vlnu, Líšeň po dvou výhrách tentokrát padla.
39' Krunert
45' Piroch
65' Preisler
80' Hašek
70' Ševčík
90' Vintr
54' Souček
90' Chlumecký
62' Hladík
65' Hlavica
Sestavy
Hruška – Souček, Piroch, Chlumecký – Kovaľ (88. Bezdička), Doumbia, Tetour, Krunert (69. Hadaščok), Preisler – Hašek (87. Ayong), Holík.
Na lavičce: Rada, Fišl, Dancák, Lauko
Trenér: Roman Skuhravý
Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bačo, Suchý (76. O. Vintr) – Čermák – Reteno Elekana, Demeter (81. M. Vintr), Hladík, Machálek – Zikl (67. Ševčík).
Na lavičce: Vítek, Bednář, Minařík
Trenér: Robert Kafka
Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Bureš • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 624

Komentář

Souboj jarních účastníků nejvyšší soutěže a MSFL skončil vítězstvím favorita 4:2, k němuž Dukla položila základ dvěma góly po rohových kopech už v závěru prvního poločasu. Oba soupeři dlouho hledali střelecké pozice marně, až ve 37. minutě přišla první tutovka hostů. Po ubráněném rohu vyrazili do přečíslení 3 na 2, jenže Hladíkovu ránu do protipohybu vystihl na čáře brankář Hruška. Další roh Dukly už přinesl kýžený efekt díky kiksu gólmana Líšně Šustra. Tomu vypadl kluzký míč přímo na hlavu Štěpána Krunerta a od ní se odrazil do brány. 

Pražané přidali ještě gól do šatny a opět z rohu, kterých kopali celkem patnáct. Hezkou přízemní kombinaci vyšperkoval Tetour přihrávkou před prázdnou bránu Jiřímu Pirochovi – 2:0.

V 66. minutě bylo o vítězi rozhodnuto, když Haškův centr napálil z voleje do sítě Dominik Preisler. Za jasného stavu se uvolnila stavidla útočné hry a i druholigový nováček si vypracoval spoustu šancí. V 70. minutě střídající Ondřej Ševčík hlavičkou také po rohu snížil na 1:3 z pohledu Líšně. Na druhé straně těsně přestřelil Hašek a Doumbiovu krásnou šlehu vyškrábl Šustr na roh.

V 80. minutě se mezi střelce konečně zapsal i Filip Hašek, který už předtím několik šancí prováhal. Průnik středem obrany zakončil dloubáčkem přes vybíhajícího brankáře. Desetiminutovku na trávníku pak využil ke zviditelnění líšeňský Marek Vintr. Za krátký časový úsek stihl vyslat tři výstavní střely – první letěla těsně vedle, druhou vytahoval Hruška konečky prstů a v poslední minutě už ze 30 metrů napnul síť u tyče.

Diváků se na Julisce v deštivém listopadovém dopoledni mnoho nesešlo, ale ti, kteří dorazili, museli být s atraktivním útočným fotbalem maximálně spokojeni.