01.11.2019 | Martin Hruzík | Zápas

Zápas Vítkovic s Varnsdorfem byl bohatý na karty, branka ale nepadla

Foto: Lukáš Zetek (mfkv.cz)
Ostrava – 14. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odstartovalo soubojem mezi Vítkovicemi a Varnsdorfem, v němž se však diváci přesného zásahu nedočkali. Oba soupeři si vypracovali po dvou větších šancích, skóre se ale neměnilo. A tak sbírali hráči obou celků pouze karetní napomenutí, kterých bylo uděleno hlavním sudím Dubravským celkem osm – po čtyřech na každé straně.
bez branek
bez branek
23' Stříž
37' Suchan
49' Cverna
79' Matěj
22' Houser
38' Lehoczki
39' Micovčák
76' Heppner
Sestavy
Květon – Surzyn, Holiš, V. Cverna, Klusák – Motyčka – Matoušek (72. Bzirský), Zorvan, Suchan (46. Matěj), Stříž (57. Buchvaldek) – M. Kovařík.
Na lavičce: Simkanič, Kania, Praus, Martišiak
Trenér: Jiří Balcárek
Samoel – Rudnytskyy, Lehoczki, Ngimbi, Heppner – Houser, Bláha – Kocourek (62. Barac), D. Breda (83. Daniel Novák), Ondráček (72. Schön) – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Kubista, Novák, Richter
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Dubravský – Lakomý, Váňa • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 478

Komentář

Domácí trenér mohl opět počítat s kapitánem Václavem Cvernou, který hned od prvních minut dirigoval defenzívu Vítkovic. Ta musela likvidoval hlavně přihrávky za obranu a četné průniky nejlepšího střelce Varnsdorfu Micovčáka. Tváří v tvář se Květonovi objevil také Breda, trefil ovšem jen vítkovického brankáře a ještě mu byl máván ofsajd. 

To strážce svatyně žlutostříbrných zprvu zaměstnával hlavně Zorvan, jenže po úvodní desetiminutovce jej ani nadvakrát nedokázal překonat. Svou šanci měli také Severočeši, Klusák podskočil centr a Kocourek z první míč dával na bránu, kde na něj před brankářem jen těsně ve skluzu nedosáhl Bláha. Jen půl metru vedle později skončila křižná rána Bredy. Na další zajímavé situace se čekalo marně, na vině byly hlavně četné nepřesnosti ve hře obou mužstev.

O poznání zajímavěji to vypadalo ihned po změně stran. Tým Davida Oulehly sehrál rychlý brejk a situaci musel skluzem zachraňovat Cverna, avšak ve skluzu zasáhl míč rukou. Následnou standardku Severočeši rozehráli nakrátko a míč vyslal tvrdým projektilem do dolního rohu branky Micovčák, včasný a efektivní zákrok ale vytáhl Květon. Slovenský útočník byl v utkání 14. kola hodně vidět, leč ani jemu se nepodařilo dostat míč do sítě.

Postupně se tempo zápasu začalo zrychlovat, oba celky si byly vědomy důležitosti "šestibodového" utkání, ovšem na hřišti jim chyběl klid a fotbalovost. Slibnou příležitost měl po hodině hry Zorvan, jeho nepřesný oblouček do odkryté branky sice překonal Samoela, jenže následně zamířil vedle hostující brány. Rozhodnout chtěli na druhé straně Breda a Schön, oba ale dostatečně neseřídili svá mířidla.

Domácí se v závěru snažili o zisk pro ně veledůležitých bodů a byli více na míči, avšak nedůraz v zakončení a nepřesné centry úmysl zhatily. A mohlo pro ně být ještě hůř. Ve druhé minutě nastavení se žlutostříbrní vrhli do protiútoku, míč do strany dostal Schön a měl před sebou již jen brankáře. Naneštěstí pro něj se mu míč zamotal pod nohama a nakonec ani nedokázal vystřelit. Demonstroval tak úroveň celého pátečního utkání, ve kterém se na branku čekalo marně. Rozestup mezi oběma celky se tak ve spodní části tabulky nezměnil a zůstává čtyřbodový.