02.11.2019 | David Klier | Zápas

Sedmý zápas doma, sedmé vítězství. Pardubice v derby skolily Chrudim 4:0

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY potvrdil, že se na domácí prostředí může spolehnout. Pardubice ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolaly v derby sousední Chrudim, které nastřílely čtyři góly a připsaly si sedmé vítězství na domácím hřišti ze sedmi zápasů.
15' Černý
25' Hlavatý
45' Jeřábek
89' Jeřábek (pen)
bez branek
82' Krejčí (asistent trenéra)
24' Mrázek
48' Sulík
79' Řezníček
Sestavy
Šmíd – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kohút (84. Lee), Hlavatý (88. Sokol), Solil, Zifčák – Černý (82. Miker).
Na lavičce: Hrnčíř, Čihák, Sláma
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Zíma – Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa (46. Hynek) – Kesner, Sixta (66. Vašulín), Janoušek – Sulík, Dostálek (46. Ujec) – Rybička.
Na lavičce: Mrázek, Luong, Vencl, Froněk
Trenér: Jaroslav Veselý
Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Poživil • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 1792

Komentář

V první půli měly výrazně navrch Pardubice. Ty si první šanci vytvořily ve 14. minutě, když Martin Šejvl napřáhl ke střele zpoza pokutového území a pořádně protáhl Simona Zímu. Po následujícím rohovém kopu už se domácí mohli radovat. Čelůstka posadil míč přesně na hlavu Pavla Černého, který zakončil přesně k tyči.

O deset minut později bylo na stadionu Pod Vinicí ještě veseleji. Kohút našel mezi obránci naběhnutého spoluhráče, kterým byl Michal Hlavatý. Střední záložník si počínal s klidnou hlavou a technickou střelou na přední tyč poslal Pardubice do dvougólového vedení.

A aby toho nebylo málo, tak Chrudim dostala ještě takzvaný gól do šatny. V poslední minutě první půle rozehrál Hlavatý roh a po několika odrazech se k dorážce dostal Jan Jeřábek. Ten napálil míč do sítě a vstřelil svůj šestý gól v sezóně, čímž zdvojnásobil své druholigové maximum.

Ve druhé půli 1792 diváků v Pardubicích moc fotbalové krásy nevidělo, i tak ale Pardubice přidaly čtvrtou branku. V 88. minutě byl v pokutovém území faulován Jiří Miker a z následné penalty se znovu trefil Jan Jeřábek. Ve východočeském derby tedy Pardubice porazily Chrudim 4:0.