10.11.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Pražská Dukla ztratila, z Varnsdorfu veze jen bod

Foto: fkdukla.cz
Varnsdorf - Náskok vedoucích Pardubic se v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY znovu navýšil. Rozhodla o tom remíza Dukly Praha na hřišti ve Varnsdorfu. Druhý tým tabulky musel po gólu v nastavení prvního poločasu dokonce skóre dohánět, konečnou remízu 1:1 stanovila branka střídajícího Ayonga. Dukla ztrácí na lídra již čtyři body, Varnsdorf se naopak o bod vzdálil pásmu sestupu.
45' Houser
53' Ayong
37' Lehoczki
51' Dancák
67' Kovernikov
Sestavy
Samoel – Rudnytskyy, M. Richter, Ngimbi, Lehoczki, Heppner (79. Daniel Novák) – Bláha, Houser, Kocourek (71. Barac) – Micovčák, D. Breda (61. Ondráček).
Na lavičce: Vaňák, Finěk, Novák
Trenér: David Oulehla
F. Rada – Kovernikov, Piroch, Doumbia, Preisler – Krunert (46. Ayong), Daniel Tetour, Kovaľ (46. F. Hašek), Lu. Holík (76. Kott) – Dancák, Hadaščok.
Na lavičce: Hruška, Fišl, Jakab, Bezdička
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Julínek - Podaný, Ratajová • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 954

Komentář

Varnsdorf vstoupil do utkání aktivněji a vytvořil si zajímavé náznaky šancí. Rudnytskyy centroval do vápna na Lehoczkiho, ten si ale balon nenašel. Mezi třemi tyčemi zase neskončila hlavička Richtera po centru Bredy. Na druhé straně to zkoušel Lukáš Holík, avšak vypálil nad domácí branku.

Před poločasovou přestávkou Severočeši potvrdili dobrý výkon vstřeleným gólem. V nastavení se dostal do skvělé pozice Adam Houser a zblízka dokázal prostřelit Filipa Radu. Do šaten tak šel s překvapivým vedením Varnsdorf.

Dukla vstoupila do druhého poločasu se dvěma změnami v sestavě, což se Pražanům okamžitě vyplatilo. Střídající Karsten Ayong si našel míč a překonal domácího gólmana Samoela – 1:1.

Ve zbytku zápasu už další branka k vidění nebyla. Varnsdorf měl v průběhu zápasu více míč na kopačkách i svého soupeře celkově přestřílel. Oba celky však berou bod za remízu 1:1, což je ztráta pro Pražany. Severočeši prodloužili sérii na tři zápasy bez porážky a jsou pět bodů od sestupových pozic. Dukla sice poskočila na druhé místo, ale její ztráta na vedoucí Pardubice narostla na čtyři body.