09.11.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Vedoucí Pardubice vyhrály na hřišti nováčka z Vyšehradu 2:0

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Praha – Lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uspěl v 15. kole na hřišti Vyšehradu. O výhře Pardubic rozhodla trefa z prvního poločasu v podání Solila, druhý pojišťující gól po změně stran přidal Hlavatý. Pardubice mají před druhou Jihlavou náskok čtyř bodů, Slavoj podruhé za sebou prohrál a je dvanáctý.
bez branek
37' Solil
61' Hlavatý
bez karet
80' Hlavatý
Sestavy
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Mareš, Jablonský – Drobílek (84. Rataj) – Kozel (70. Alexandr), Verner – Pouček, Mashike, Vejvar (60. Čvančara).
Na lavičce: Dočekal, Drozda, Švejdík, Hani
Trenér: Roman Veselý
Šmíd – Prosek, Toml, Šejvl, Čelůstka – Kohút (90. Sokol), Solil, Jeřábek, Hlavatý (87. Čihák) – Zifčák, Černý (84. Miker).
Na lavičce: Hrnčíř, Lee, Sláma, Mužík
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Cihlář – Vaňkát, Váňa • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 386

Komentář

Domácí nezačali duel špatně a zahrozili už po čtyřech minutách. Šandera se dostal k balonu na levé straně a odcentroval do pokutového území, kde se ke střele protlačil důrazný Lukáš Pouček a jen o kousek netrefil zařízení. Na druhé straně musel brankář Martin Otáhal nadvakrát krotit dalekonosnou ránu Hlavatého.

Michal Hlavatý si vytvořil další zajímavou šanci ve 21. minutě. Jeho tečovaný pokus skončil těsně nad břevnem. Neujala se ani překvapivá střela Solila z úhlu, před dorážkou zachránil domácí důrazným odkopem Vojtěch Mareš.

Ve 37. minutě už šly Pardubice do vedení. Černý šikovným prodloužením přihrávky posunul míč na unikajícího Tomáše Solila, který svůj únik zakončil přesnou střelou k pravé tyči. Do šaten tak mířili hosté s těsným náskokem.

Východočeši své vedení navýšili v 61. minutě. Michal Hlavatý přihrál na pravou stranu, následně dostal míč zpátky do pokutového území, šikovně se obtočil kolem obránce a z penaltového puntíku zakončil k pravé tyčce. Otáhal se natahoval marně.

Třetí gól mohl přidal Pavel Černý po skvělé přihrávce Hlavatého do úniku, mezi dvěma obránci ovšem branku netrefil. Zdramatizovat závěr utkání mohl Vyšehrad v 89. minutě, svou největší šanci ale domácí spálili. Závaru před pardubickou brankou mohl využít Vojtěch Mareš, hlavičkou zblízka trefil ale jen dobře postaveného Jeřábka na brankové čáře. Východočeši tak zvítězili na půdě Vyšehradu 2:0.