10.11.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Žižkov porazil v posledním domácím zápase Ústí a poskočil na sedmé místo

Foto: fkvz.cz
Praha - Fotbalisté Žižkova v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad ústeckou Armou 2:1. V prvním poločase měli více šancí hosté, ale z gólu se radoval domácí Jaroslav Diviš. Po pauze zvýšil vedení Filip Halgoš a jeho gól se ukázal jako vítězný, v závěru ještě akrobaticky snížil Matějka. Žižkov se posouvá na sedmé místo, Arma promarnila možnost dotáhnout se na vedoucí skupinu.
14' Diviš
74' Halgoš
82' Matějka
bez karet
bez karet
Sestavy
Švenger – Tusjak, Březina, Jaroslav Diviš (90. Muleme), Řezáč – Urbanec, Petrlák, Cabadaj, Gil (84. T. Zeman) – Halgoš (88. Egidio), Martan.
Na lavičce: Soukup, Čapek
Trenér: Zdeněk Hašek
Tvrdoň – Krátký, Strada, Pimpara, T. Vlček – M. Valenta (71. Bassey), J. Peterka – Drame, M. Bílek, Prošek (82. Miskovič) – L. Matějka.
Na lavičce: Plachý, Jirkovský, Kolařík
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Vojkovský – Myška, Mikeska • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1058

Komentář

Hosté vstoupili do utkání aktivně a zahrozili už po devíti minutách. Centr z pravé strany prolétl malým vápnem, ani Matějka, ani Prošek však balon nedokázali tečovat do sítě. Václav Prošek neuspěl ani se střelou z úhlu přes obránce, jeho přízemní pokus skončil těsně vedle vzdálenější tyčky.

Naopak Pražané svou první šanci dokázali využít. Jaroslav Diviš utekl po pravé straně a střelou po zemi na bližší tyč propálil Tvrdoně. Nebezpečnější Ústí nad Labem mělo ještě jednu zajímavou příležitost na srovnání v prvním poločase. Přetažený centr z rohového kopu si našel jeden z hostů a tvrdou ranou z voleje trefil břevno Švengerovy branky. 

Po přestávce se dlouho čekalo na zajímavou situaci. Z ničeho nic mohl srovnat Youba Drame, který natáhl ke střele zpoza pokutového území, domácí gólman se musel pořádně natáhnout, aby míč vyškrábl na rohový kop. 

V 74. minutě udeřila Viktoria ze své druhé příležitosti podruhé. Filip Halgoš se uvolnil na středu hřiště a krásnou pumelicí z dvaceti metrů zamířil přesně do levého horního rohu Tvrdoňovy branky. Ústí nad Labem se ovšem nevzdalo a odpovědělo ještě pěknějším gólem. Lukáš Matějka si našel v pokutovém území odražený míč a akrobaticky nůžkami se trefil k pravé tyčce. 

Vyrovnat už však Severočeši nestihli. Žižkov zvítězil 2:1, poskočil na sedmé místo a přerušil Ústí nad Labem čtyřzápasovou šňůru vítězství.