10.11.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec Králové nedal ostravskému soupeři žádnou šanci

Foto: fchk.cz
Hradec Králové - Jednoznačná záležitost. Fotbalisté Hradce Králové na domácím hřišti napravili předchozí dvě porážky a proti Vítkovicím si připsali plný bodový zisk. Za výhrou vykročili již gólem v jedenácté minutě, po trefách Urmy, Doležala a Šípka slaví po výhře 3:0 tři body a návrat na páté místo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
11' Urma
24' Doležal
56' Šípek
bez branek
74' Leibl
52' Martišiak
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Martinec (C), Leibl, Urma – Zbrožek, Šípek (75. D. Procházka), Soukeník, D. Doležal (87. Djurdević) – Vlkanova, Prekop (83. Firbacher).
Na lavičce: Vízek, Čech, Kvída, Jukl
Trenér: Zdenko Frťala
Květon – Surzyn, Holiš, V. Cverna (C), Klusák – Motyčka – Matoušek, Bzirský, Suchan (80. Mikula), Matěj (22. Martišiak) – M. Kovařík (75. Buchvaldek).
Na lavičce: Simkanič, Kania
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Denev - Leška, Matoušek • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 601

Komentář

Hradec začal celý zápas výraznější aktivitou, směrem dopředu to ale žádnou zásadnější šanci hned neznamenalo. To se však změnilo po deseti minutách hry, kdy na hranici malého vápna udělal velký závar Adam Vlkanova, kam následně přispěchal ještě Otto Urma, jenž poslal Hradecké do vedení. 

Aktivita i nadále zůstala na kopačkách Východočechů, jenž v dvojnásobné vedení převtělil v jedenadvacáté minutě David Doležal, kterého si defenziva Slezanů nepokryla u prostoru penaltového puntíku. Hosty to ale paradoxně nakoplo, z jejich útočného snažení však byly nakonec pouze dvě vážnější koncovky, které ale pokaždé těsně prolétly kolem domácí brankové konstrukce.

Definitivní tečku tak napsal hradecký Jakub Šípek deset minut po rozehrávce druhého poločasu, který dostal skvělý pas za obranu Vítkovic a následně napálil povedeně skákající míč vedle padajícího brankáře hostů. Hradečtí tak napravili svoje dvě předchozí zaváhání, Slezané se naopak dál utápí ve špatných podzimních výsledcích.