06.03.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Druhá Jihlava vstoupila do jarní části výhrou nad Třincem a bodově se dotáhla na Pardubice

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Jeden z hlavních kandidátů na postup do nejvyšší soutěže Jihlava vstoupila do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítězně. Vysočina v 17. kole porazila na domácím hřišti devátý Třinec 2:0, když se v prvním poločase prosadili Rezek a Arroyo, a bodově se dotáhla na vedoucí Pardubice, které čeká v neděli zápas ve Vlašimi.
23' Rezek
26' Arroyo
bez branek
bez karet
71' Cienciala
76' Akulinin
85' Omasta
Sestavy
Vejmola – Křišťál, Diouf, Tlustý, Javůrek – Fortelný, Lacko – Smejkal (89. Šimko), Zoubele (64. Klobása), Rezek – Arroyo (83. Koubek).
Na lavičce: Veselý, Pojezný, Vaculík, Mikuš
Trenér: Radim Kučera
Adamuška – Omasta, Kušnír, Bedecs, Puchel (75. Akulinin) – Weber, Machalík (82. Valenta) – Hlúpik, Steinhübel, Cienciala – Wojnar.
Na lavičce: Chmiel, Šuľa, Samiec, Vaněk
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Dobrovolný • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 973

Komentář

Vysočina v úvodu zápasu kontrolovala míč a první šanci si vytvořila v 18. minutě. Na centr z rohového kopu si naskočil stoper Tlustý, zamířil však těsně nad třineckou branku. Z další příležitosti už Jihlava skóre otevřela. Arroyo těsně zpoza vápna ještě centroval a parádně našel Jakuba Rezka, který se trefil mezi Adamuškovy nohy.

O tři minuty později domácí vedli už o dvě branky. Po závaru v pokutovém území se k míči dostal Luis Arroyo a zakončením ve skluzu rozjásal jihlavské publikum. Dvě trefy v krátkém sledu pořádně srazily třinecké sebevědomí. Hosté se k ohrožení Vejmolovy branky nedokázali dostat, vypracovali si pouze několik rohových kopů, do kabin tak šla Vysočina s vedením 2:0.

V první minutě druhé půle se mohli Slezané po závaru ve vápně prosadit, prostor mezi třemi tyčemi ale nenašli. Minuty do konce zápasu rychle ubíhaly a Třinec zahrozil znovu až v 78. minutě, Weberův pokus z přímého kopu z pětadvaceti metrů jihlavský gólman v klidu pokryl.

Vysočina si dvougólové vedení pohlídala až do závěrečného hvizdu, Vejmola si totiž poradil i s dělovkou Valenty zpoza šestnáctky. Jihlava se bodově dotáhla na vedoucí Pardubice, Třinec zůstane po 17. kole devátý.