08.03.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Líšeň uhrála remízu v Hradci Králové

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – První vzájemný zápas na podzim v Brně nabídl parádní přestřelku 3:3. Hradec Králové nedokázal Líšeň porazit ani na vlastním stadionu, tentokrát k vidění byly pouze dvě trefy a nováček si odvezl cenný bod za remízu 1:1. Votroci sice šli ve 26. minutě do vedení po trefě Leibla, avšak Líšeň brzy zareagovala, když srovnal Málek.
26' Leibl
30' Málek
79' Firbacher
42' Jeřábek
45' Ševčík
68' Černín
Sestavy
Ottmar – F. Čech, Martinec, Král, Leibl (84. Urma) – Zbrožek, J. Rada, D. Doležal (63. Djurdjević), Vlkanova – Ch. Frýdek (63. Firbacher), Šípek.
Na lavičce: Vízek, Soukeník, Jukl, Procházka
Trenér: Zdenko Frťala
Vítek – Jeřábek, Hlavica, T. Machálek, Málek (89. Matocha) – Zikl (78. Silný), Černín, O. Ševčík, Vasiljev – Demeter (83. Minařík), Rolinek.
Na lavičce: Rychetský, Bednář, Šenk, Vintr
Trenér: Milan Valachovič
Rozhodčí: Hrubeš - Lakomý, Klupák • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 910

Komentář

Zápas za slunečného počasí nebyl pro diváky v úvodních minutách nejprve nikterak zajímavý. Vše podstatné se tak začalo dít po pětadvaceti minutách, kdy domácí Christián Frýdek nacentroval z pravé strany načechraný balon na hranici malého vápna pro Michala Leibla, jenž neměl problém osamocený trknout míč přímo do sítě - 1:0. 

Ovšem trvalo to jen tři minuty a Líšeň využila rozhozené obrany Hradce. Hosté se nejprve kombinačně dostali až do pokutového území, kde se se štěstím odrazil míč ke kopačkám Jaroslava Málka. Ten pálil z prostoru penalty mimo dosah Ottmara a bylo tak rychle vyrovnáno.

Dvě branky v krátkém časovém sledu hře na pár minut pomohly, jenomže dalších ofenzivních akcí se diváci už příliš nedočkali. Když ano, měla z nich radost spíše skupina hlasitě podporujících fanoušků Líšně. Příznivci domácích se naopak bavili ze začátku druhého poločasu, v největší příležitosti se ocitl znovu Leibl, Vítek v brance jeho další dobré hlavičkové zakončení dokázal tentokrát skvěle lapit.

Na neproměněné velké šance to bylo po hodině hry minimálně 1:1, hostující Machálek totiž usměrnil přízemní centr z prostoru před brankou těsně vedle tyče. Hradec se pak snažil, dvakrát střílel ze střední vzdálenosti Vlkanova, avšak neúspěšně. A když Votroci neproměnili ani obrovský závar ve vápně v posledních minutách, bylo jasné, že se body budou dělit. Zatímco hosté tak odjížděli spokojeni, Východočeši v honbě za špičkou tabulky ztratili hned na úvod jarní části.